HOORN - Tegen de zestig jaar of ouder en toch lekker blijven voetballen? Dat kan met OldStars Walking Football, een initiatief van de Eredivisie en het Nationaal Ouderenfonds. Ook in Hoorn wordt deze bijzondere sport beoefend. Hierbij een oproep.


Bij Hollandia kunnen 60 plussers op woensdagavond om 19.00 uur een balletje trappen volgens de regels van het Walking Football. Een training met eerst een warming up volgens het ASM model (Athletics Skills Model). Na de training is er volop tijd om gezellig na te kletsen, want nogmaals het ontmoeten blijft écht belangrijk.” Ben je nog te jong? Dan kun je om 20.00 uur een partijtje voetballen bij de training van de veteranen 45+.

OldStars Walking Football is een variant op het reguliere voetbal. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden mee te doen. Er wordt zes tegen zes gespeeld, zonder keepers. Ook mogen er geen slidings worden gemaakt en is lichamelijk contact niet wenselijk. Hierdoor ligt de nadruk op het positiespel en is het de perfecte variant voor mensen die lang niet meer hebben gevoetbald of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal. Plezier en sociale contacten staan in dit project voorop.

Toernooi
In de eerste week van oktober organiseert Hollandia voor de tweede keer haar Old Start Hollandia Walking Footbal toernooi. Uit heel Noord-Holland worden teams uitgenodigd.

Eerste (proef)training- HVV Hollandia (daarna wekelijks)
Datum : 25 augustus 2021
Tijdstip : 19.00 – 20:00 uur
Locatie : HVV Hollandia, Nieuwe Wal 2 – 1621 MB Hoorn

De activiteiten zijn specifiek gericht op de doelgroep 60+ en zijn voor zowel mannen als vrouwen toegankelijk. Voor deze activiteiten zijn niet alleen (oud)leden van de voetbalverenigingen welkom, maar ook andere geïnteresseerden. Na afloop van de activiteit kan in het clubhuis, tijdens de derde helft, onder het genot van een drankje, voetbal en ander sportief nieuws besproken worden.

Aanmelden
Aanmelden voor de proeftrainingen kan bij: HVV-Hollandia. Jan Tonneman / j.tonneman@quicknet.nl/ 0229-239447 / mobiel 06-55687305.