BAARN/GOUDA – Nadat er vrijdag in de Silver Cup werd gewonnen moesten de dames van WFHC Hoorn afgelopen zondag weer aan de bak in de competitie. Daarin won het nipt bij Baarn. De heren speelden gelijk, maar liepen wel in op de koploper.

Baarn – WFHC Hoorn dames 1-2
Op bezoek bij Baarn speelde de dames van WFHC Hoorn geen geweldige wedstrijd. ‘Het was een lelijke overwinning, maar lelijk winnen is ook winnen’, lachte Emma van Dulmen. In het eerste bedrijf kreeg de Hoornse ploeg kansen, maar het slaagde er niet in om te scoren. Baarn deed dat vlak voor rust wel en bepaalde de ruststand zo op 1-0.

‘Na rust voelden we de wedstrijd van vrijdag in onze benen. We zakten iets meer terug en zij werden iets gevaarlijker’, vervolgde Van Dulmen. WFHC Hoorn slaagde er in om de achterstand ongedaan te maken. Willemijn van Ernst maakte de 1-1 en Noa de Smit scoorde met de backhand de 1-2. ‘We zijn heel erg blij. We hadden vooral na rust heel veel last van de tweede helft, maar het gaat erom dat we hebben gewonnen.’ Een extra opsteker was de nederlaag die directe concurrent Kieviten leed.

Gouda – WFHC Hoorn heren 2-2
‘Dit was heel zonde. Vooral omdat we vinden dat deze competitie voor ons is en we elke pot moeten winnen. Ook de manier waarop was jammer’, aldus Casper Kieftenburg. ‘We stonden voor rust redelijk te hockeyen.’ Toch was het Gouda dat de score opende.

Na rust had Hoorn het doel om de thuisploeg onder druk te zetten. ‘In de eerste tien à vijftien minuten waren we ongelooflijk goed.’ Freek Mozer maakte met zijn welbekende backhand de 1-1 en Naut Naber tekende voor de 1-2. ‘Toen wilden we de score uitbreiden, maar we dachten dat het al in de pocket was en we gingen te ver naar achter staan. Zo zijn we in het laatste kwartier in de problemen gekomen.’ Gouda maakte 2-2 en speelde het vervolgens uit. ‘Gelukkig verloor koploper Weesp en hebben we nog maar twee punten minder dan de koploper.’