HOORN – Op doelsaldo zou het nog mis kunnen gaan, maar de heren van WFHC Hoorn zijn zo goed als zeker van promotie naar de tweede klasse. In eigen huis zette de ploeg tegen directe concurrent Muiderberg een reuzenstap, 7-2.

Terwijl de damesploeg na het behaalde kampioenschap feestvierend langs de kant stond keken de heren van WFHC Hoorn binnen een kwartier tegen een 0-1 achterstand aan. ‘Toen zag ik de bui al hangen’, zei Casper Kieftenburg. Dat Freek Mozer twee keer via een strafcorner tot scoren kwam zorgde voor de nodige opluchting in het Hoornse kamp.

Direct na de pauze wist Gijs van der Schuijt de 3-1 te maken. ‘Dan weet je dat je ruimte hebt om een foutje te maken. Dat gebeurde niet, want we stonden als een huis en speelden ons eigen spelletje’, vervolgde Kieftenburg. Nadat Mozer de 4-1 had gepakt werd de score via Mark Bernard, opnieuw Mozer en Lucien van Homsbergh opgevoerd. Het slotakkoord was voor Muiderberg, 7-2. Kieftenburg: ‘Ik denk niet dat we een plek in de top twee en dus promotie nog mislopen nee.’

WFHC Hoorn – Muiderberg 7-2 (2-1)
1-1 Freek Mozer, 2-1 Freek Mozer, 3-1 Gijs van der Schuijt, 4-1 Freek Mozer, 5-1 Mark Bernard, 6-1 Freek Mozer, 7-1 Lucien van Homsbergh.