ABCOUDE/UTRECHT – De dames van WFHC Hoorn hebben de koppositie nog altijd in handen. De ploeg wist bij Abcoude te zegevieren en behield de voorsprong op de achtervolgers. De herenploeg van de Hoornse hockeyclub steeg door een 1-3 zege naar de derde plaats.

Abcoude – WFHC Hoorn dames 2-5
Bij Abcoude was het de vraag of het duel wel kon worden gespeeld. Het veld was namelijk nog bevroren. ‘Uiteindelijk begonnen we op een half bevroren veld’, zei Emma van Dulmen. WFHC Hoorn begon niet scherp en kwam op een 1-0 achterstand. Nadat de Hoornse hockeysters via Willemijn van Ernst op 1-1 kwam pakte de thuisploeg opnieuw een voorsprong.

Het was Willemijn van Ernst die de stand weer gelijk trok, waarna Benthe Peletier tweemaal tot scoren kwam. Het was Maaike Meijneke-Steup die de eindstand op 2-5 bepaalde. ‘Na rust hadden wij de overhand. We speelden echt weer als een team en werkten voor en met elkaar’, vervolgde Van Dulmen. ‘Dit was een lekker potje. Dit hadden we nodig.’

Rijnvliet – WFHC Hoorn heren 1-3
De herenploeg van WFHC Hoorn behielden op bezoek bij Rijnvliet hun ongeslagen status. ‘Ik denk dat dit één van de saaiste wedstrijden is die ik heb gespeeld’, zei Casper Kieftenburg na afloop. ‘Rijnvliet heeft de hele wedstrijd in hun eigen 23 gestaan. Ze wisten het goed dicht te zetten.’

Toch kwam de Hoornse ploeg drie keer tot scoren. Alle treffers vielen uit strafcorners. Nadat Freek Mozer de score had geopend bepaalde Naut Naber de ruststand op 0-2. In de tweede helft maakte Mozer de 0-3. In de laatste tien minuten kon Rijnvliet iets terug doen.