HOORN – Afgelopen zondag stond er voor zowel de heren als de dames van WFHC Hoorn een thuiswedstrijd tegen Nieuwegein op het programma. Beide teams wisten de punten in Hoorn te houden.

WFHC Hoorn heren – Nieuwegein 3-1
Gezien de ranglijst moest WFHC Hoorn heren 1 het thuisduel tegen Nieuwegein winnen. “En dat hebben we ook gedaan”, stelde een tevreden Machiel van der Wolf. De Hoornse hockeyers begonnen goed en dominant. Na een mooie breedtepass van Sebastiaan den Heijer wist Siebren Doesburg de keeper te passeren en de score te openen. Via een strafcorner kwamen de bezoekers op gelijke hoogte, maar nog voor rust scoorde Freek Mozer de 2-1. “Daarna hebben we het onnodig spannend gehouden.”

Ook in het tweede bedrijf kwam Mozer weer tot scoren waardoor hij het duel besliste en zijn totaal naar 43 doelpunten bracht. Van der Wolf: “Als Freek in vorm is dan legt hij alles er in. Het is superfijn om zo’n speler er bij te hebben.”

WFHC Hoorn dames – Nieuwegein 2-0
Na de nederlaag tegen koploper Soest zag Eduard Haavekost dat zijn ploeg had geleerd van de dingen die toen fout gingen. “In het eerste kwartier hadden we moeite en kwamen weer niet goed uit. Langzaam kregen we meer controle.” zei de coach.

Zeven minuten voor rust tekende Emma van Dulmen voor de 1-0. “Zij gingen vol druk zetten en na twintig minuten in de tweede helft maakten we uit de rebound van een strafcorner de 2-0.” vervolgde Haavekost. Die tweede treffer viel via Maaike Meijneke. “We hebben heel hard moeten knokken en in laatste fase speelden we het goed uit.”

Een groot compliment ging naar de keepster. “Uiteindelijk doen we het met het gehele team, maar Claudia Coster heeft belangrijke reddingen verricht waardoor we de 2-0 voorsprong behielden.”