HOORN – De dames van WFHC Hoorn begonnen afgelopen zondag aan het nieuwe seizoen. De hockeysters wisten direct een ruime overwinning te boeken. De herenploeg kende eveneens een succesvolle middag. In eigen huis won de ploeg van Gouda.

WFHC Hoorn (heren) – Gouda 4-3
Tegen Gouda boekte WFHC Hoorn de tweede zege van het nog prille seizoen. In eigen huis ging het halverwege al met 3-1 aan de leiding, uiteindelijk won het met 4-3. Lucien van den Hombergh wist de eerste twee treffers te maken, waarna Siebren Doesburg de 3-0 maakte. Vlak voor rust deden de bezoekers iets terug.

Vlak na rust bracht Gouda de spanning weer terug door de 3-2 te maken. Een doelpunt van Freek Mozer bracht het verschil tien minuten voor tijd weer op twee, waarna de bezoekers vlak voor het einde de aansluitingstreffer maakte. ‘Het was een terechte overwinning. Er zaten hoogtepunten en dieptepunten in het spel, maar de zege is er.’ zei Casper Kieftenburg na afloop.

WFHC Hoorn (dames) – Baarn 4-0
Voor de dames stond afgelopen zondagmiddag de eerste competitiewedstrijd op het programma. De Hoornse hockeysters wonnen het duel tegen Baarn met 4-0. ‘In de eerste helft speelden we sterk en scoorden we ook drie keer’, zei Emma van Dulmen na afloop. Die treffers werden gemaakt door Willemijn van Ernst (overgekomen van Athena), Emma van Dulmen en Emy Veerbeek. ‘Daarna zakte het wat in. Na rust begonnen we matig maar maakten we het sterk af. Overall was het een hele goede wedstrijd en hebben we prima samengespeeld.’

De 4-0 kwam op naam van debutant Emy Veerbeek, die daarmee haar tweede treffer van de middag maakte. Van Dulmen: ‘Dit is zeker hoe wij willen beginnen. Wij willen kampioen worden en promoveren.’