HOORN – De heren en dames van Disnierats hebben afgelopen zaterdag hun tweede zege van het seizoen geboekt. Tegen respectievelijk SVE en Smash werd er gewonnen door de Hoornse tafeltennisteams.

Disnierats dames – SVE 8-2
Dat er na vorige week punten nodig waren hebben de dames van Disnierats zeer serieus genomen. De ploeg zorgde voor een prachtige uitslag, 8-2. ‘ Een verdiende uitslag waarin keihard geknokt is’, stelde Nicole van der Ark.

In eigen huis was de start nog wat stug. Van der Ark zette de ploeg op een 1-0 voorsprong, maar Annelies Mannak verloor haar eerste wedstrijd. Tessa Margaroli won ook weer, echter lieten Margaroli en Van der Ark het dubbel uit handen nemen waardoor het tot 2-2 gelijk opging.

Mannak wist echter heel knap haar eerste wedstrijd van het seizoen te winnen en dit was het punt dat de dames los kwamen. Geen partij werd meer verloren met nog wel twee spannende 5-setters van zowel Margaroli als Van der Ark tegen dezelfde tegenstander. Door de ruime zege klom Disnierats naar de vierde plaats, met één punt minder dan de nummers 2 en 3.

Disnierats heren – Smash 6-4
Tegen Smash zorgden Disnierats voor een verrassing door de gestopte Mark Bek weer op te stellen. De speler verving Stefan Heijnis. Sjoerd Bek beet het spits af en speelde een prima wedstrijd die eenvoudig met 3-0 werd gewonnen. Daarna mocht Mark Bek. Het was duidelijk dat hij al negen maanden niet meer had gespeeld en hij was erg aan het zoeken. Helaas trok Bek uiteindelijk aan het kortste eind en verloor hij de wedstrijd in vijven. Michel Laroo liet geen steken vallen tegen Cos Nowé en won eenvoudig met 3-0. Het oude en vertrouwde dubbel met de gebroeders Bek leverde voor de Disnieratters het derde punt op. Nadat Mark Bek verloor wonnen Sjoerd Bek en Laroo eenvoudig.

In de laatste drie wedstrijden pakte Mark Bek zijn eerste punt voor de ploeg, waarna Laroo en Sjoerd Bek verloren. Zo eindigde het duel in een krappe 6-4 overwinning voor de Hoornse ploeg.

Volgende week spelen beide teams van Disnierats wederom in eigen huis. De ploegen treffen beiden Hilversum.