HOORN – Zowel de heren als de dames van tafeltennisvereniging Disnierats zijn het seizoen sterk begonnen. De teams wisten beiden hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten.

Disnierats heren – Kampenion 9-1
Afgelopen zaterdag speelde het eerste herenteam van Disnierats tegen Kampenion hun eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Sjoerd Bek, die vorige week een slechte start had, begon tegen de sterkste man van Kampenion. Het werd een zwaarbevochten overwinning in vijf sets waarbij Sjoerd zijn eerste overwinning van het seizoen binnenhaalde.

Marco Gerritse had het enorm zwaar tegen de tweede man van Kampenion. Na een 2-0 achterstand in sets en een 8-2 achterstand in de derde set lukte het hem toch om de wedstrijd om te draaien en deze uiteindelijk in winst om te zetten. Stefan Heijnis begon wat koud aan de wedstrijd maar wist deze met 3-0 te winnen. Ook de dubbel werd door Heijnis en Gerritse gewonnen waardoor er 4-0 op de borden verscheen.

Vervolgens was het Gerritse die wederom een zware kluif had, maar hij wist zijn wedstrijd in vijven te winnen waarna Bek zijn wedstrijd ook relatief eenvoudig wist te winnen. ‘Stefan had het zwaar tegen de tweede man van Kampenion en verloor deze jammer genoeg, zei Gerritse die zijn derde wedstrijd won. ‘Zowel Sjoerd als Stefan moesten hun beide laatste wedstrijden behoorlijk aan de bak. Beide heren trokken aan het langste eind waardoor de einduitslag van 9-1 kon worden genoteerd. Een prima uitslag.’

Disnierats dames – De Treffers 7-3
De dames van Disnierats namen het in eigen huis op tegen De Treffers, dat vorig jaar nog in de Eredivisie speelde. ‘Ieder punt zou al een zege zijn.’ stelde Nicole van der Ark.

Nicole van der Ark mocht beginnen en pakte meteen na een zware vijfsetter de winst en dus een 1-0 voorsprong. Annelies Mannak (afkomstig uit Enschede) had duidelijk wat opstartproblemen op haar nieuwe thuishonk en verloor vrij eenvoudig dus stand op 1-1. Tessa Margaroli had weinig problemen tegen een dame die met penhoudergreep speelde dus 2-1 voorsprong. Ook het ‘steady’ dubbelspel van Tessa en Nicole leverde winst op dus met een 3-1 voorsprong was de kop eraf. Tessa is verder weinig in de problemen gekomen, heeft maar één game hoeven af te staan. Nicole moest vooral haar laatste partij weer zwaar aan de bak (wederom een vijfsetter) maar won verder ook alles. Annelies had, in tegenstelling tot vorige week, gewoon een mindere dag.

Van der Ark: ‘Een zeer goede uitslag om van een team uit de Eredivisie te winnen.’