HOORN - WV-HEDW, dit gehele seizoen al oppermachtig in de 1e Klasse A, had gehoopt om afgelopen zaterdag de titel te pakken. Na een bezoekje aan hekkensluiter Zwaluwen '30 kwam men echter van een koude Hoornse kermis thuis. Zwaluwen '30 won het duel namelijk dikverdiend met 2-0 en draagt zo de rode lantaarn weer over aan AFC.

Hoewel de doelpunten pas in de slotfase vielen had de thuisploeg ook in de eerste helft al kansen om de score te openen dat titelkandidaat WV-HEDW het vuur aan de schenen legde. Zo werd een scrimmage voor het doel door drie aanvallers van Zwaluwen niet afgemaakt en kreeg ook Jerven Devid nog een goede kans.

Ook de gasten uit Amsterdam kregen wel degelijk kansen, maar keeper Luc van Amstel speelde wederom een puike partij. Voorin bleken Jerven Devid en Dave Severins echter een voortdurende plaag voor de defensie van WV-HEDW . In de 79e minuut wist Severins ineens uit te halen en was keeper Kuiper kansloos. Vier minuten later werd de wedstrijd in het slot gegooid na een mooie actie en dito schot van Jeremy Wessemius: 2-0.