HOORN – Na een succesvol seizoen heeft Hoornse Badminton Vereniging de selectie voor het volgende seizoen samengesteld. Daarmee lijkt het klaar voor het komende badminton seizoen.

Het bereiken van de Kampioenspoule en de uiteindelijke vijfde plaats was voor de promovendus in de Eredivisie een mooie prestatie. Dit succes smaakte naar meer en daarom werden direct na het einde van de competitie de onderhandelingsgesprekken gevoerd om een sterk team neer te kunnen zetten voor het volgende seizoen.

Ruben Wijnands, Niels Veenstra, Jessica Ottenhoff, Iris Tabeling en Chloe Mayer blijven de club trouw. Vooral met laatstgenoemde is de Technische Commissie zeer verheugd, omdat het eigen clubtalent in de belangstelling stond bij meerdere Eredivisie-verenigingen, maar toch bij HBV blijft. Een ander talent uit de eigen opleiding, Finn Achthoven, zal de stap maken van het tweede team naar de selectie van het eerste team.

Versterkingen
De Hoornse club heeft zich in de transferperiode versterkt met Thomas Sibbald, Iben Bergstein (beiden Van Zijderveld) en Kelly van Buiten (BC Amersfoort). Kelly is met haar 17 jaar een gewild talent in badmintonnend Nederland en het is mooi dat ze voor HBV heeft gekozen om zich nog beter te kunnen ontwikkelen. Iben Bergstein en Thomas Sibbald behaalden uitstekende individuele resultaten bij het gedegradeerde Van Zijderveld. De Deense Iben is een internationale topbadmintonner en is binnengehaald om in de damesenkel haar zegereeks in de Eredivisie voort te zetten. Thomas richt zich volledig op het badminton en traint hard om zijn nationale ranking (momenteel 5e van Nederland) nog hoger te krijgen.

Eerder maakte de club al bekend dat Max Sibbald en Serge Meyer aan het roer zullen staan van HBV.

Doelstelling
De doelstelling ligt onverminderd hoog: HBV wil tot de topclubs van Nederland behoren en zal de pijlen volledig richten om in de eerste fase van de competitie wederom tot de top vijf te behoren. Met een plek in de top vijf wordt plaatsing in de Kampioenspoule gerealiseerd. In de Kampioenspoule is het vervolgens het doel om bij de top drie te komen, voor plaatsing voor de play-offs om het landskampioenschap.