HOORN – De Hoornse Badminton Vereniging staat volgend jaar onder leiding van Max Sibbald en Serge Mayer. De club maakte de komst van het trainersduo afgelopen zondag bekend.

De Eredivisievereniging stelt Sibbald aan als hoofdtrainer. Mayer zal hem bij de trainingen assisteren. Bij het eerste team zijn de rollen omgedraaid. Daar is Mayer de hoofdcoach en zal hij geassisteerd worden door Sibbald.

Doelstellingen voor HBV
Sibbald en Mayer zijn aangesteld om twee duidelijke doelstellingen van de vereniging te verwezenlijken. Enerzijds wil de vereniging met het eerste team richting het landskampioenschap in de Eredivisie. Anderzijds is het doel van de technische commissie om te bouwen aan een club in de breedte, waarin er veel aandacht is voor de jeugd en opkomend talent. Sibbald onderschrijft deze doelstellingen: ‘aankomend seizoen heb ik gekozen voor HBV, omdat het een vereniging is met ambities voor zowel de topsport als de breedtesport. Ik draag graag bij aan die ambities om de vereniging naar een hoger plan te tillen.’

Mayer ziet de goede omstandigheden van HBV als een mooi aanknopingspunt om door te pakken: “de club heeft alle ingrediënten om zich de komende jaren als gevestigde eredivisieclub te manifesteren. De faciliteiten, de nauwe samenwerking tussen bestuur en TC en de aanwezigheid van een badmintonschool vormen een sterk fundament. De competitieteams zijn een mooie mix van gezelligheid en ambitie. De teams zijn vertegenwoordigd in aaneensluitende divisies wat voor eenieder doorstroming en mogelijkheden tot ontwikkeling biedt.”

Vooruitblik Eredivisie
De Eredivisie is in de afgelopen jaren qua niveau sterk omhoog gegaan. HBV gelooft dat het met een jong, gemotiveerd en enthousiast team het de gevestigde orde lastig kan maken en zelfs kan overtreffen.

Mayer over de kansen in de Eredivisie: ‘voor team 1 zal in het nieuwe seizoen de eerste doelstelling zijn om weer de Kampioenspoule te behalen (top 5). De Eredivisie is in de breedte sterker geworden zeker met een club als Drop Shot erbij. HBV heeft zich ook versterkt en het streven is om de uitstekende prestatie van afgelopen seizoen te overtreffen.’