ALMERE – Om nog kans te maken op een plek in de top drie van de kampioenspoule en daarmee deelname aan de play-offs had de Hoornse Badminton Vereniging een goed resultaat nodig. Dat werd op bezoek bij BV Almere echter niet gehaald, 7-1.

Na een gelijkspel tegen DKC en nederlagen tegen Duinwijck en Le Credit Sportif VELO ging de Hoornse Badminton Vereniging afgelopen zondagmiddag opnieuw onderuit. BV Almere versloeg de Hoornse ploeg met 7-1. Al gaf de uitslag wel een vertekent beeld, vond Jessica Ottenhoff. ‘Drie wedstrijden gingen helaas in drie sets verloren. Na goed spel en er voor te hebben gevochten wisten we dit niet in winst om te zetten’, vertelde de speelster van HBV.

Beide ploegen traden met een gehavende ploeg aan. Bij HBV ontbraken er vier vaste spelers door blessures en andere verplichtingen. Menno de Vor en Feng Groothuijse uit het tweede maakten daarom hun opwachting in Almere. Nadat de eerste drie wedstrijden werden verloren sleepte Chloë Mayer het eerste en uiteindelijk enige punt binnen voor de Hoornse ploeg. De vier duels erna waren ook voor BV Almere.

Na de 7-1 nederlaag staat HBV zes punten achter op de nummer vier. ‘In januari hebben we de return en dan moeten we onze kansen beter benutten. Het wordt een heel lastig karwei om naar boven te schuiven, maar we gaan zeker strijden voor meer punten en een hogere plek’, blijft Ottenhoff strijdbaar.