HAUWERT - Op zondag 26 januari speelde Hauwert '65 thuis tegen De Blokkers op Sportpark Hauwert '65. De Blokkers die op de laatste plaats stonden wisten hun verbeterde vorm van voor de winterstop door te zetten in een 0-4 overwinning.

Hauwert dat al het hele seizoen problemen heeft met blessures en andere afwezigen moest dit keer ook weer gebruik maken van de diensten van Jeroen Houtsma en Shetiel Dekker. Zij waren aan het einde van het 2018/2019 seizoen naar Hauwert '65 35+ (1) team gegaan maar hebben al meerdere malen dit seizoen meegedaan bij het eerste. Ook deze wedstrijd moesten ze het doen met de afwezigheid van de broers Makram en Shady Shashtawy en een geblesseerde Jeroen Janssen. De Blokkers hadden ook veel afwezigen zoals Fabian Juan, Harvey Mulder, Thom Nelen en Jasper Fennis.

De wedstrijd
In de eerste helft benutte Samet Cetin een voorzet van Davey Jansen en won Jim Nelen een penalty die door Jansen werd benut, 0-2 was de ruststand. In de tweede helft bleef De Blokkers de sterkere partij en wisten door de tweede goal van Cetin en een goal van Floris Coffeng de score te vergroten naar 4-0.

Klasgenoten
Een aantal bekenden moesten tegen elkaar spelen, Robin Blaak, de keeper van Hauwert zat namelijk op school met Davy van der Meer en David Snoey-Kiewit van De Blokkers. Van der Meer en Snoey-Kiewit komen uit de jeugd van De Blokkers en Blaak kwam een paar seizoenen geleden over van de jeugd van Always Forward naar Hauwert.

Volgende week
Hauwert zakt nu naar de twaalfde plaats terwijl De Blokkers ze voorbij gaat naar de elfde positie. Op zondag 2 februari speelt Hauwert uit tegen het op de tweede plaats staande JVC en De Blokkers speelt thuis tegen nummer drie Winkel, voor beide teams dus een moeilijke opgave.