HOORN – In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen is ADOS er in geslaagd om zich te verzekeren van lijfsbehoud. Concurrent VZOD verloor terwijl de Hoornse korfbalploeg wist te winnen, 17-14.

Tegen Woudenberg kwam ADOS op een 1-2 achterstand, maar daarna boog de ploeg de score om en gaf de voorsprong niet meer weg. Halverwege ging het met 9-6 aan de leiding in het zonnige Hoorn.

In het tweede bedrijf slaagde ADOS er in om de score uit te bouwen en op een comfortabele voorsprong te komen. In tegenstelling tot eerdere wedstrijden wist de ploeg ditmaal wél te blijven scoren. ‘Het was tien minuten voor tijd even billenknijpen toen zij tot twee punten terugkwamen.’ zei Pieter Schaap na afloop.

Watergevecht
In de slotfase kon de korfbalploeg de zege over de streep trekken waarna de jeugdige toeschouwers met waterballonnen en emmers water richting de selectie gingen. Het tekende de ontspannenheid die terecht was na de belangrijke zege. ‘We moeten genieten van deze twee punten.’ vervolgde Schaap.

De zege betekende immers een langer verblijf in de tweede klasse van het veldkorfbal. Na de deceptie in de zaalcompetitie (degradatie) was de handhaving van afgelopen zaterdag een enorme opluchting voor het Hoornse ADOS, dat de competitie komende zaterdag afsluit bij DWS.

ADOS – Woudenberg 17-14 (9-6)