HOORN/WAARLAND - Always Forward heeft zich steviger in de middenmoot genesteld na een 4-2 overwinning op VVW. Koploper Westfriezen ging onderuit bij het in vorm zijnde Con Zelo en hekkensluiter De Blokkers verloor alweer voor de veertiende keer dit seizoen.

Always Forward deed zijn voormalige trainer Yotti Papamelodias goed pijn door met 4-2 te zegevieren. De Hoornse formatie nam voor rust al een 1-0 voorsprong en verdubbelde die in de tweede helft. De gasten uit Wervershoof vonden tweemaal de aansluiting, maar net zo vaak bracht de thuisploeg die marge weer op twee door treffers van De Weerd (2), Zaal en Ruttenberg.

Koploper Westfriezen zag concurrent FC Medemblik tot op één punt naderen. Westfriezen ging zelf met 2-0 onderuit bij Con Zelo. De Waarlandse ploeg bleef daarmee voor de zevende keer op rij ongeslagen. Smit en De Graaf scoorden al voor de rust en dat kwamen de gasten niet meer te boven.

Hekkensluiter De Blokkers kwam op bezoek bij KGB via Cetin nog wel op voorsprong, maar met de rust was de stand via een treffer van Helfensteijn gelijk. Twee doelpunten in de slotfase, van Schoonenberg en Helfensteijn, nekten de gasten uit Blokker (3-1).