EGMOND AAN ZEE - De GP Groot Egmond-Pier-Egmond daagt strandfietsers in 2024 uit met een vernieuwde klim op het parcours in Wijk aan Zee. De korte, venijnige klim leidt naar de parkeerplaats van het Strandhotel het Hoge Duin en is 300 meter langer dan de voorgaande jaren. Het stijgingspercentage van de klim is gestegen naar ongeveer 10%. Op zaterdag 13 januari zullen de benen flink getest moeten worden. Voor de snelste mannelijke en vrouwelijke klimmers van de wedstrijd en cyclosportieven ligt een mooie prijs op de top te wachten, medemogelijk gemaakt door Strandhotel het Hoge Duin.


De winterklassieker van sportorganisatie Le Champion staat bekend om het uitdagende, maar schitterende parcours, door de prachtige natuur van Egmond aan Zee en omgeving. De strandrace over 38 km speelt zich voornamelijk af op het Noordzeestrand en kan door elke redelijk getrainde fietser worden volbracht. Vanaf 1 oktober wordt bovendien het strandseizoen geopend, dus worden er weer talloze strandfietsers, gravelbikes en mtb-ers op het strand verwacht.

De 23e editie belooft een waar spektakel te worden met naar verwachting 3.000 deelnemers en vele toeschouwers. De strandrace is geliefd bij veel recreatieve fietsers, maar ook profrenners komen graag naar Egmond aan Zee. Daarnaast staan er jaarlijks ongeveer 100 businessteams aan de start op de Champ-Élysées van Egmond aan Zee, de Boulevard Noord.

Combiklassement


Je kunt jouw deelname aan GP Groot Egmond-Pier-Egmond combineren met de NN Egmond Halve Marathon. Je schrijft je dan in voor het combiklassement. Ieder jaar staan er ongeveer 400 deelnemers zowel op zaterdag als op zondag aan de start. Het parcours van de NN Egmond Halve Marathon voert de deelnemers over het strand en door het Noordhollands Duinreservaat. De vaak zware weersomstandigheden zorgen ervoor dat elke editie weer uniek is.

Inschrijven

Inschrijven kan via www.gpgrootegmondpieregmond.nl t/m maandag 1 januari 2024 of tot wanneer de deelnemerslimiet is bereikt.


Foto's: DP Sportfotografie