HOORN - Op zondag 9 juli 2023 start op de tennis & padelbanen van HLTV Juliana gelegen op de Blauwe Berg te Hoorn de 44e editie van het Boekweit Olie Tennistoernooi met een 4-sterren Nationaal Ranglijst Tennistoernooi zowel bij de heren als bij de dames behorend tot één van de sterkere tennistoernooien van Nederland.


Tegelijkertijd worden in het Open Tennistoernooi in de speelsterktecategorieën 2, 3, 4, 5, 6, 7-15+, 8-17+, 6-35+ en 7-35+ in zowel het heren- en damesenkelspel als het heren- dames- en gemengd dubbelspel gespeeld.

Een primeur is dat naast het tennistoernooi ook in dezelfde week de 1e editie van het Boekweit Olie Padeltoernooi wordt georganiseerd.

Bij het padeltoernooi zal in de onderdelen: HD 4 t/m 8, DD 4 – 6 – 8, GD 4 – 6 – 8 gespeeld worden.

DEELNAME

Met ongeveer 350 deelnemers en een te verwachten aantal van 360 wedstrijden is de deelname t.o.v. 2022 flink toegenomen. Dit komt hoofdzakelijk door het nieuw opgestarte Padeltoernooi met ca. 90 wedstrijden. Het aantal Nationale Ranglijst wedstrijden zal t.o.v. 2022 hetzelfde zijn en ca. 110 wedstrijden bedragen.

RANGLIJSTTOERNOOI

Kijkend naar de inschrijvingen hebben we ook dit jaar een goed en sterk deelnemersveld zowel bij de heren als bij de dames. Bij het dames enkelspel DE**** was Joy de Zeeuw met een 9e positie op de Nationale Ranglijst als 1e geplaatst op de lijst van direct geaccepteerde spelers. Helaas heeft Joy zich afgelopen weekend teruggetrokken uit het toernooi.

Ondanks deze terugtrekking hebben we bij de dames een goed en sterk veld met alle direct geaccepteerde speelsters binnen de eerste vijftig van Nederland.

Ook bij het heren enkelspel HE**** mogen we spreken van een goed en sterk veld met alle 19 direct geaccepteerde spelers bij de eerste 60 van Nederland.

Stijn Paardekooper met een 20e plaats op de Nationale Ranglijst staat als 1e geplaatst op de lijst van direct geaccepteerde spelers.

In de breedte hebben we dus zowel bij de heren als bij de dames een sterk veld. Via het geven van wildcards hoopt de toernooileiding het heren- en het damesveld verder te kunnen versterken.

HET OPEN TENNISTOERNOOI

Ca. 160 spelers/speelsters hebben zich ingeschreven voor de 2, 3, 4, 5, 6, 7-15+, 8-17+, 6-35+ en 7-35+ rubrieken. De deelname in de Open tennisrubrieken is meevallend. Het niveau in de rubrieken 2 & 3 is redelijk hoog. We zien wel aan de deelname in de lagere rubrieken dat menig tennisser is overgestapt naar padel.

HET OPEN PADELTOERNOOI

Voor de 1e editie van het Boekweit Olie Padeltoernooi hebben zich 95 koppels ingeschreven.

In de P-HD6 en P-HD7 zijn schema’s van 32 met resp. 20 en 29 koppels

HET TOERNOOI

Het toernooi begint op zondag 9 juli met enkele wedstrijden uit de Open rubrieken van tennis en padel. Op zondag 9 juli zijn om 15:00 uur de lotingen van de Heren- en Dameskwalificaties. Spelers kunnen zich voor zowel de HE-kwalificatie als de DE-kwalificatie tot zondag 9 juli 14:00 uur via Webformulier inschrijven kwalificaties inschrijven.

Op maandag 10 juli en op dinsdag 11 juli worden vanaf 09.30 uur de kwalificaties voor resp. de HE**** en voor de DE**** gespeeld.

Op woensdag 12 juli wordt om 09.30 uur gestart met de eerste ronde partijen van het hoofdschema van de HE**** en de DE****.

Een volledige dag- en week)programma en de wedstrijdschema’s zullen te vinden zijn op Boekweitolietennis.nl

De wedstrijdschema’s van het Open Tennis en Padel zijn vanaf zaterdag 8 juli a.s. te vinden via onze website.

De hoofdschema’s van HE**** en DE**** zijn pas zichtbaar vanaf dinsdag 11 juli (begin van de avond), daar de loting van de hoofdschema’s op deze dinsdag tussen 17:00 – 18:00 uur zal plaatsvinden.

FINALES

Op zondag 16 juli 2023 zullen vanaf 09.00 uur van alle onderdelen bij tennis als padel de finales plaatsvinden

INFORMATIE

Meer informatie over het Boekweit Olie Tennis & Padeltoernooi is te vinden op de website van het Boekweit Olie Tennis & Padeltoernooi, Boekweitolietennis.nl