ZWAAG - De vrouwen van Hovocubo hebben vrijdagavond een glansrijke overwinning behaald op Drachtster Boys. De Hoornse ploeg van trainer/coach Rudy Monden begon uiterst getergd aan de wedstrijd na een hoop gedoe voorafgaand aan het duel.

Door een misverstand tussen de hoofdscheidsrechter en de secretaris mochten er twee speelsters van Hovocubo namelijk niet meedoen en werd hun de rode kaart getoond. Hierdoor begon de thuisploeg met slechts één wissel aan het duel en zouden later Celina van der Laan en Melissa Janssen van Vrouwen 2 aansluiten die volgens Monden beiden een zeer verdienstelijk seizoensdebuut maakten.

'Vanaf minuut één hebben wij de wedstrijd gespeeld om te winnen', vertelde Monden. De meiden zijn als een blok gaan staan en Drachtster Boys kreeg total geen grip op ons waardoor we al binnen tien minuten op een 4-0 voorsprong stonden' Topscorer Chelly Drost was hierbij met twee goals weer belangrijk en maakte Jessie Prijs een eigen doelpunt. De 3-0 kwam van Benthe Huisman. De Friezinnen mochten na die fase blij zijn dat de score nier verder op liep. Met een soort wanhoopsdaad van de coach van Drachtster Boys door voor de rust de keeper al mee te laten spelen kwam kon men via Aafke de Hoek nog wel een tegentreffer produceren, maar nadien kwam de zege van Hovocubo nimmer meer in gevaar.

'In de tweede helft waren wij ook de betere ploeg', aldus Monden. 'Door de stand en krappe bezetting hebben we het duel zakelijk en professioneel uitgespeeld en kwam Drachtster Boys dat meer tegen zichzelf liep te voetballen als tegen ons er niet aan te pas. De vermoeidheid zorgde ervoor dat wij de score niet nog een hoger aanzien hebben gegeven.' Uiteindelijk bleek de ruststand dan ook de eindstand en wint Hovocubo volkomen terecht de wedstrijd.

Komende vrijdag 19 oktober speelt Hovocubo de Noord-Hollandse derby tegen Reiger Boys in Heerhugowaard.