HOORN – Het was een gezellige middag en avond aan de Blauwe Berg in Hoorn. De Vrienden Van Disnierats vierden hun 15-jarig bestaan en hadden hiervoor mensen uitgenodigd om onder het genot van een hapje en een drankje de wedstrijden van de heren en dames van Disnierats te bekijken. En daar werd goed gehoor aan gegeven. Met succes, beide teams wisten te winnen.

Disnierats heren – HTC 9-1
‘Tegen HTC was het Sjoerd Bek die het spits afbeet. Bek won van hun sterkste man, Edward van Vliet. Marco Gerritse mocht gelijk flink aan de bak tegen de Chinees Houxman en wist deze in een mooie wedstrijd in vier sets te winnen. Ook Stefan Heijnis won waarna Gerritse en Heijnis het dubbel eenvoudig wisten te winnen.

Hierna won Gerritse van Van Vliet en ook Bek liet geen steken vallen. De enige verliespartij was voor Heijnis. ‘Het was een spannende en vooral hele mooie wedstrijd om te naar te kijken’, zei Gerritse na afloop. Gesteund door het publiek dat onder de indruk was van het niveau.

Disnierats dames – De Treffers (2) 7-3
Ook de dames trakteerden de Vrienden van Disnierats op een overwinning. In eigen huis kende Disnierats een stroeve start. Nicole van der Ark verloor haar eerste wedstrijd. ‘Ik moest er nog even inkomen. Een lastige tegenstandster met materiaal op haar batje’, zei Van der Ark. Ook Annelies Mannak verloor waardoor De Treffers op 0-2 kwam.

Door winst van Tessa Margaroli en de dubbel kwam de Hoornse ploeg weer op gelijke hoogte. Mannak verloor daarna nog van de materiaalspeelster in een spannende 5-setter, maar verder werd er geen punt meer afgestaan. Margaroli won heel knap in 5-en van de materiaalspeelster.

De heren en dames van Disnierats bedankten de Vrienden van Disnierats voor hun komst, waardoor de dag een extra speciaal tintje kreeg.