HOORN – Afgelopen zondagmiddag stond de 24e editie van de Westfriese sportverkiezing op het programma. In Schouwburg ‘Het Park’ werden de winnaars in de verschillende categorieën bekend gemaakt. De middag was zoals al vele jaren een goed georganiseerd evenement, wat een mooie middag opleverde.

Met zes categorieën waren er behoorlijk wat prijzen te verdelen. Tevens waren de prijs van verdienste, en de kop op prijs onderdeel van de ongeveer twee uur durende evenement. Nadat dansgroep Minh-Zone de 24e editie op fraaie wijze had geopend, nam gastheer Chris Wobben het woord om de verschillende categorieën te behandelen.

Talent
De eerste categorie die op het programma stond was die van ‘sporttalent’. West-Friesland telt de nodige talenten, waardoor het voor de jury een lastige opgave zal zijn geweest om een winnaar aan te wijzen. Lieke Klaver werd verkozen tot sporttalent en mocht de beker mee naar huis nemen.

Voor sportploeg van het jaar werd eveneens gekozen voor talent. Hollandia onder 15 werd door de vakjury verkozen tot winnaar. De ploeg vierde vorig jaar het kampioenschap in de tweede divisie, en presteert momenteel uitstekend in de eerste divisie. De ploeg liet zich tijdens de sportverkiezing duidelijk horen wanneer de naam van het team werd genoemd.

Vierde keer
In de categorie ‘aangepast sporten’ werd Geert Schipper opnieuw tot winnaar verkozen. De man uit Spanbroek won de prijs hiermee voor de vierde opeenvolgende keer. “Ik geniet er zeker van. Het podium waar je op zit geeft heel veel zichtbaarheid. Daar maak ik ook dankbaar gebruik van,, het heeft in de afgelopen jaren ook wat vruchten afgeworpen” verteld Schipper.

Ondanks dat hij eerder aangaf de prijs een ander te gunnen, geniet hij wel van de prijs. Want ook in het afgelopen jaar behaalde de Spanbroeker de nodige successen. “Ik win hem niet omdat ik een leuke jongen ben, of een keer goed mijn best hebt gedaan. Ik moet er ook hard voor werken. Je moet maand in maand uit laten zien dat je de beste bent”.

Feest bij Schouten
Net zoals vorig jaar gingen de prijzen voor ‘sportvrouw’ en ‘sportman’ naar Irene en Simon Schouten. De Broer en zus konden zelf niet bij het evenement aanwezig zijn, maar de vader van de twee nam de bekers en bloemen vol trots in ontvangst. Beiden zijn al lange tijd actief in het schaatsen, en de Andijkers kunnen dus een beker toevoegen aan hun prijzenkast.

Dubbel
Afgelopen jaar wist Niña George met het tweede team van Hovocubo de dubbel te pakken. De coach werd kampioen van de topklasse, en pakte bovendien de districtsbeker. “Het is altijd leuk om te winnen. Dat doe je in de sport ook, daar ga je voor winst” vertelde George na afloop in de foyer. “Een leuk evenement. Qua organisatie hebben zij het heel goed gedaan, echt heel erg leuk. Wie weet, sta ik er nog een keer”.

Overzicht winnaars Westfriese sportverkiezingen
Sporttalent: Lieke Klaver
Sportploeg: Hollandia onder 15
Aangepast sporten: Geert Schipper
Sportcoach: Nina George-Koek
Sportvrouw: Irene Schouten
Sportman: Simon Schouten