EINDHOVEN/DEN BOSCH - De twee Hoornse ploegen in de Eredivisie zaalvoetbal moesten dit weekend beiden naar Brabant. Hovocubo hield een punt over aan het uitduel bij FC Eindhoven terwijl HV/Veerhuys op zaterdagavond onderuit ging bij medepromovendus FCK De Hommel.

Het verdienstelijke punt dat Hovocubo vrijdagavond behaalde in Eindhoven mag voor een groot deel op het conto van keeper Dave Stet geschreven worden. De uitblinker hield liefst drie tien meter trappen tegen en verrichte nog een aantal cruciale reddingen. Bij rust stond de Hoornse ploeg terecht met 1-2 voor. Nadat men via een discutabele treffer op achterstand was gekomen zorgde een eigen doelpunt en een treffer van David Albert voor een voorsprong. Na de rust zorgde de Braziliaan Raphinha voor de gelijkmaker en was het dus vooral aan Stet te danken dat deze stand op het scorebord bleef staan.

HV/ Veerhuys kwam met lege handen terug uit Den Bosch. Tegen FCK De Hommel maakte men twee keer een achterstand ongedaan via Mukhtar Suleimani en Younes Daari. Na de pauze had Daari ook de 2-3 op zijn schoen, maar miste hij waarna de thuisploeg vervolgens tweemaal toesloeg. Met een meevoetballende keeper kwam de Hoornse formatie nog wel terug tot 4-3, maar daar bleef het bij.