HOORN – Met nog zes wedstrijden te gaan lijkt Zwaluwen’30 zich rechtstreeks te handhaven in de zaterdag eerste klasse. Om daar helemaal zeker van te zijn moet de Hoornse ploeg in de resterende speelronden nog wat punten zien te vergaren.

Nadat 2018 werd begonnen met twee nederlagen wist Zwaluwen’30 vier overwinningen op rij te boeken om vervolgens doelpuntloos gelijk te spelen bij koploper ARC. “Na de periode van vijf wedstrijden in de tweede competitiehelft gespeeld hebbende met dezelfde smalle basis, en dus uitermate goed presterend, vielen beiden centrumverdedigers weg door blessures en tegelijkertijd hadden we te maken met een schorsing van Frank Abbring”, vertelt Ron van der Gracht. De afgelopen twee wedstrijden gingen echter verloren. “De nederlaag tegen te Werve was teleurstellend, en nederlaag tegen het zeer sterke Xerxes volgens verwachting. In deze laatste wedstrijd toonde het team weer een enorme drive om, ondanks de vele afwezigen, te knokken voor een zo goed mogelijk resultaat.” vervolgt de coach.

Ziekenboeg
De Hoornse ploeg heeft te kampen met vele afwezigen. Zaterdag keren Frank Abbring, Ivo Rottiné en Jouke Huitema weer terug, maar er ontbreken nog meerdere spelers bij Zwaluwen. “De terugkeer van Jim Nelen is nog twijfelachtig. Ook Kevin Tromp is afwachten in verband met zaalvoetbalverplichtingen. Terwijl Jelle Huitema (drie weken), Wietse van Diepen (vier weken) Brian Sno (minimaal nog zes weken) en Mirko Boukens (de rest van het seizoen uitgeschakeld) zeker afwezig zijn. Mogelijk is ook Marlon Coco afwezig vanwege werk.” somt de oefenmeester op.

Om zeker te zijn van rechtstreekse handhaving zal de Hoornse formatie in de komende weken wat extra punten moeten vergaren. “We willen we deze punten zo snel mogelijk halen en spelen dus iedere week voor de overwinning”, stelt de hoofdtrainer. Van de laatste zes wedstrijden speelt Zwaluwen’30 er vier thuis. “De eerste twee wedstrijden spelen we tegen WV-HEDW en de aanstaande kampioen RKAV Volendam, dat zijn daarvan veruit het lastigst.” vindt Van der Gracht.

Kansen voor een overwinning
Met WV-HEDW treft de Hoornse equipe een subtopper van de eerste klasse A. Van der Gracht“Het is een zeer goede ploeg, spelend vanuit een gedegen organisatie en met twee fantastische vleugelaanvallers. Als we in staat zijn dit goed te bespelen, zijn er kansen voor een overwinning. De beschikbaarheid van Jim Nelen en Kevin Tromp kunnen dan doorslaggevend zijn”.

Eerder dit seizoen wist WV-HEDW het treffen met Zwaluwen’30 met 2-0 te winnen. Komende zaterdag begint het duel op sportpark ‘Middelweg’ om 14.30 uur.