AMSTERDAM - De vrouwen van Hovocubo hebben in Amsterdam een 4-1 nederlaag geleden tegen Os Lusitanos. Een verdiende nederlaag, volgens coach Rudy Monden die het vrijdagavond met een zwaar gehavend team moest doen.

'Van de selectie waar ik het seizoen mee begon zijn er ongeveer nog twee over', sprak een balende Monden na afloop.'Voor de rest heb ik te maken met blessures, schorsingen en randzaken en dat is tegen een goede ploeg als Os Lusitanos niet op te vangen ondanks dat de meiden die er vandaag in stonden gestreden hebben voor wat ze waard zijn'.

Een cruciaal moment was volgens Monden de derde minuut toen bij een 0-0 stand Samya Hassani doorbrak en werd vastgehouden. De scheidsrechter gaf eerst voordeel, maar besloot alsnog te fluiten en de maakster van de overtreding, Bouchra Moudou, geel te tonen. 'Behalve dat ons een doelkans werd ontnomen had dit in mijn ogen rood moeten zijn en wie weet hoe de wedstrijd dan was verlopen. Al wil ik hiermee niets afdoen aan de overwinning van Os Lusitanos want die was verdiend'. Diezelfde Moudou nam namelijk even later de 1-0 en 3-0 voor haar rekening en bleek dus beslissend.

'Na de 1-0 gingen wij al iets meer naar voren spelen en daar profiteerde Os Lusitanos met de individuele kwaliteiten die zij hebben optimaal van'. In de slotfase mocht Hasani nog wel scoren voor de Hoornse ploeg, maar dit was slechts voor de spreekwoordelijke eer. 'En dus gaan we maar weer achter de tekentafel zitten om te puzzelen voor volgende week want dan wacht met TPP weer een zware tegenstander', besluit Monden.