EINDHOVEN - Na drie landstitels op rij moet Hovocubo dit jaar die eer laten aan FC Eindhoven. In de derde en beslissende finale waren de Brabanders met 3-1 te sterk en werden zo voor het eerst sinds 2015 landskampioen.

Na de winst van Hovocubo in de openingswedstrijd in Zwaag en de nipte Eindhovense zege van afgelopen vrijdag, zou deze zondag de landskampioen zaalvoetbal bekend worden. Beide ploegen gingen niet gebukt onder de spanning en maakten er vanaf het eerste fluitsignaal een enerverende wedstrijd van. Er werd op het scherpst van de snede gestreden waarbij Hovocubo de score opende toen Hicham Aklalouch het eindstation was van een schitterende aanval.

FC Eindhoven, dat de reguliere competitie afsloot als lijstaanvoerder, kwam al rap weer op gelijke hoogte. Een vrije trap van de ervaren Zakaria Amrani ging met wat fortuin achter Hovocubo-goalie Dave Stet. Ook na de rust bleven beide teams aan elkaar gewaagd. waarbij FC Eindhoven nu toe sloeg. Een snelle counter werd feilloos afgerond door Ayoub Boukhari.

In de laatste vijf minuten knokte Hovocubo voor wat het waard was waarbij coach Sander van Dijk een extra veldspeler inbracht. Door de overtalsituatie kreeg Hovocubo grote kansen. Manuel Kuijk, doelman van Eindhoven en tevens van Oranje, etaleerde weer eens zijn klasse en hield zijn ploeg op de been. FC Eindhoven straft met nog anderhalve minuut op de klok balverlies van Hovocubo af en zodoende kon Said Bouzambou scoren in een leeg doel: 3-1. Kort hierna kon het feest losbarsten voor de thuisploeg in de snikhete sporthal in Eindhoven.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie