BLOKKER – Afgelopen maandag was De Blokkers nog blij verrast met de 1-0 zege tegen Grasshoppers. Afgelopen donderdagavond, thuis tegen Hauwert, kreeg de knappe zege geen vervolg, 1-2.

Een domper mag de nederlaag tegen Hauwert’65 wel genoemd worden. ‘Zeker na de 1-0 zege op Grasshoppers. Nu voetbalden we beter, maar verloren we’, zei Constantijn Schouten na afloop.

Met name de eerste helft zorgde voor tevredenheid bij De Blokkers. ‘Toen hebben we goed gespeeld en kregen we drie grote kansen’, zag de oefenmeester. Het was echter Hauwert dat de score opende. ‘De enige keer dat zij in de eerste helft over de middenlijn kwamen.’ Makram Shasthawy nam vijf minuten voor rust de 0-1 voor zijn rekening.

In het tweede bedrijf probeerde De Blokkers de achterstand weg te werken, maar stuitte het op de solide verdediging van Hauwert. De gasten wisten het De Blokkers lastig te maken door in te zakken. ‘Dan probeer je het nog met afstandsschoten’, vervolgde Schouten. Gescoord werd er echter niet meer, al was het met een schot vanaf vijf meter dichtbij. De lat bleek echter het eindstation. ‘Hauwert heeft het goed gedaan, ze hebben goed verdedigd. Een gelijkspel had echter verdiend geweest.’

De Blokkers – Hauwert’65 0-1 (0-1)
40. 0-1 Makram Shasthawy