HOORN - HV/Veerhuys heeft de kans op een nieuwe bekerstunt laten liggen door in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven een 2-0 voorsprong uit handen te geven. De Hoornse formatie wees met name naar de arbitrage want waar verschillende overtredingen op de thuisploeg onbestraft bleven kregen de Brabanders drie tien meter trappen die allen werden benut.

Toch gaat het te ver om het alleen op de arbitrage af te schuiven want de ploeg van coach Antoine Gooyers laat zelf teveel kansen liggen en speelt het niet slim genoeg uit als de tegenstander op vijf overtredingen staat waar de ervaren gasten dit wel doen. Na een ruim half uur leek er immers niets aan de hand voor Veerhuys. Aanvoerder Aram Hakopov had zijn ploeg na een klein kwartier aan de leiding gebracht en kort na rust weet Jorg Ooievaar deze score te verdubbelen.

Breekpunt van de wedstrijd blijkt echter een moment na de 2-1 van Saadouni waarbij de arbitrage geen hands constateert terwijl Zerouali duidelijk de bal met de hand beroert. In plaats van een tien meter trap voor de thuisploeg wordt een overtreding van Darri kort hierop wel bestraft en schiet uitgerekend Zerouali vanaf tien meter de 2-2 binnen. Dat de thuisploeg in de slotfase nog tweemaal de fout ingaat en Zerouali onberispelijk blijft met zijn schoten maakt het eindresultaat voor de Hoornse ploeg zuur en zeker niet verdiend.

HV/Veerhuys - FC Eindhoven 2-4 (1-0)
14. Hakopov 1-0
23. Ooievaar 2-0
25. Saadouni 2-1
35. Zerouali 2-2
37. Zerouali 2-3
39. Zerouali 2-4

Foto: Frank Brussel