HOORN - Vooraf kon Hollandia worden gezien als de favoriet. In de wedstrijd tegen SRC werd dat bevestigd. De bezoekers speelden defensief en hanteerden veelvuldig de lange bal. In de tweede helft speelde de Hoornse ploeg zich naar een ruime zege, 4-1.

Al na vijf minuten kwam Hollandia tot scoren. Aan de linkerkant wist Bob Ooievaar de bal in de verre hoek te werken. In het vervolg bleek de aanvoerder vaker gevaarlijk met enkele pogingen. Tot een tweede doelpunt kwam het voor rust echter niet. Ook linksback Raoul Conrad maakte het SRC lastig door verschillende keren op te stomen en, na een mooie solo, de bal voor het doel te brengen. De ploeg uit Schagen kon er op twee kansen voor Eric Roskam na weinig tegenover stellen.

In het tweede bedrijf begon SRC het sterkst en liet zich ook meer op de helft van Hollandia zien. Toch was het de Hoornse ploeg die tot scoren kwam. Een voorzet van Ennio Mul werd door Vincent Snijder in eigen doel gekopt. De bezoekers lieten het er niet bij zitten en kwamen via Mark Wijnker en Eric Roskam twee keer gevaarlijk voor het doel. Het leverde echter geen doelpunt op aangezien Wijnker over schoot en Roskam zijn inzet van dichtbij keurig gekeerd zag worden door Hollandia doelman Daan de Klerk.

Ooievaar
Twintig minuten voor tijd besliste Ooievaar het duel. De aanvaller, die daarvoor al geregeld zijn snelheid gebruikte om gevaar te stichten, kon uit een corner raak tikken. Toen hij zes minuten voor tijd de vierde treffer maakte was het pleit beslecht. Het fraaie doelpunt dat Colin de Moel maakte (van dichtbij schoot hij in de kruising) namens SRC was enkel voor de statistieken.

In aanloop naar het duel tegen SRC gaf Bob Ooievaar al aan vlijmscherp te zijn. ,,Ik was er op gefocust dat ik meer dan twee keer wou scoren. Meestal blijf ik bij één of twee hangen” zei de aanvaller na afloop. ,,Ik heb gewoon grotere doelen voor mijzelf. Mezelf elke wedstrijd weer beter maken”. Met zijn doelpunten had hij een groot aandeel in de overwinning. ,,We maakten een paar verkeerde keuzes, anders hadden we zo met 4-0 kunnen rusten” vervolgt de aanvoerder. ,,Eindelijk valt het de goede kant op. Het spelletje wat we willen spelen lukte”.