DEN HELDER – In de strijd tegen degradatie heeft HV Veerhuys een gevoelige nederlaag geleden. Na een goede eerste helft kon de Hoornse ploeg geen stand houden tegen het fysieke Zeemacht dat de wedstrijd in anderhalve minuut omkeerde. Het leverde een goede uitgangspositie op voor de Helderse ploeg, 4-1.

In de eerste ronde wist HV Veerhuys over twee duels af te rekenen met Leekster Eagles, terwijl Zeemacht dat deed tegen ZVG/Cagemax. In de tweede ronde stonden beide teams tegenover elkaar met als inzet een plek in de finaleronde voor een plek in de Eredivisie.

Voortvarend
Net zoals in de eerste ronde wist Zeemacht, uitkomend in de Eerste Divisie A, een goed resultaat neer te zetten in de heenwedstrijd. Voor Veerhuys eindigde het duel dus in mineur terwijl het voor rust sterk speelde, meerdere mogelijkheden creëerde, en na twaalf minuten de score opende. Odi Nimako wist op aangeven van Jorg Ooievaar bij de tweede paal doel te treffen. De thuisploeg focuste zich met name op verdedigen en loeren op de counter. De kansen die het kreeg werden vakkundig gepareerd door doelman Barry de Wit. Voor de Hoornse Eredivisionist waren Pals, Daari en Ooievaar gevaarlijk.

Geen schim
Het verschil tussen de de eerste en de tweede helft was enorm. ‘Ik weet niet wat er gebeurde, maar het ging van vrij goed naar redelijk slecht’, beaamde Jorg Ooievaar. ‘Hun fysieke spel speelde een rol. Complimenten voor hun, maar wij kopen daar niks voor.’

In een kleine twee minuten tijd slaagde Zeemacht er in om de wedstrijd volledig om te buigen. Nadat Jordy Bos bij de eerste paal raak schoot wist Melvin Damsma een halve minuut later de Helderse ploeg op voorsprong te schieten. Het feest was voor de thuisploeg compleet toen David Albert alert reageerde en de bal in de korte hoek werkte.

In de return, die komende vrijdag op het programma staat, moet Veerhuys het doen zonder Odi Nimako. Na een wat twijfelachtige eerste gele kaart maakte hij een minuut later een overtreding op David Albert waarna hij zijn tweede prent en dus rood ontving waardoor hij mocht inrukken. Ooievaar: ‘Wij moeten het in eigen huis gewoon rechtzetten. Op basis van het hele seizoen hebben we een goede ploeg die thuishoort in de Eredivisie, maar het zal wel anders moeten dan vandaag.’

Zeemacht – HV Veerhuys 4-1 (0-1)
13. 0-1 Odi Nimako
29. 1-1 Jordy Bos
30. 2-1 Melvin Damsma
31. 3-1 David Albert
35. 4-1 Ingmar Waard