HOORN - Hoorn en zijn omgeving waren de afgelopen dagen het decor van de geslaagde 13e editie van de Fiets4Daagse Hoorn. Vier dagen lang hebben duizend fietsliefhebbers genoten van de prachtige routes over 30, 50 en 70 kilometer, die in een klaverblad rondom Hoorn waren uitgezet. Deelnemers ontdekten hierdoor het Westfriese landschap, dat getypeerd wordt door bloeiende tulpenvelden, uitgestrekte polders en oude havenstadjes. Vandaag, op de slotdag van het meerdaagse fietsevenement van Sportorganisatie Le Champion, werden alle fietsers feestelijk onthaald op Roode Steen in het hart van Hoorn.

Met gezelschap van een klein zonnetje en een lichte lentebries werd afgelopen dinsdag 2 mei het officiële startschot van de Fiets4Daagse Hoorn gegeven door wethouder Dick Bennis. Vanaf de startlocatie bij IJsbaan de Westfries vertrokken de eerste deelnemers al vroeg voor de Tulpenroute. Dwars door de polder richting Lutjewinkel werd genoten van de bloeiende bloemenvelden in alle kleuren van de regenboog.

De tweede dag van de Fiets4Daagse Hoorn werden deelnemers getrakteerd op vergezichten over het water van de voormalige Zuiderzee. Fietsers van de kortste route kwamen na 20 kilometer aan in Enkhuizen, waarbij zij een historische overtocht met de Museumboot 'De Friesland' en de Museumstroomtram maakten terug naar Hoorn. Een dag later lieten deelnemers hun wielen draaien richting het noorden over de Westfriese Omringdijk.

Als afsluiting werd vandaag gefietst langs het Markermeer en de Beemsterpolder, een 17e-eeuws Hollandse hoogstandje, dat sinds 1999 zelfs Unesco Werelderfgoed is. De laatste zonnestralen werden door de deelnemers gepakt op het terras bij molen De Breek, voordat zij hun ronde afmaakten. Bij de finish ontvingen alle fietsers aan de Fiets4Daagse Hoorn traditiegetrouw een bosje tulpen van sponsor Tulpen.NU. Op de Roode Steen werden vier dagen fietsplezier en gezelligheid afgesloten op een van de vele terrassen.

Prachtig bedrag voor Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Ook deze editie is het Wereld Kanker Onderzoek Fonds het goede doel van de Fiets4Daagse Hoorn. Voor de start van het meerdaagse evenement werd er een cheque van € 741,50 overhandigd aan Leon Wolleswinkel, Senior Fondsenwerver. "Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is al bijna 30 jaar de autoriteit op het gebied van voeding en leefstijl in relatie tot kanker. Fietsen is gezond. Het verkleint ook de kans op kanker. Wij vinden het dan ook fantastisch om het goede doel van de Fiets4daagse Hoorn te zijn en willen de organisatie en al haar deelnemers hartelijk bedanken voor de prachtige steun. Dit draagt bij aan meer onderzoek en voorlichting. Samen geven we iedereen een kans tegen kanker."

Editie 2024


Volgend jaar zal de 14e editie van de Fiets4Daagse Hoorn van donderdag 2 t/m zondag 5 mei plaatsvinden. De inschrijving opent medio december. Kijk voor meer informatie op www.fiets4daagsehoorn.nl.