ZWAAG - Op de zesde speeldag van de 2e Klasse A heeft koploper FC Medemblik nog meer afstand genomen van de concurrentie. Op bezoek bij de nummer twee in de stand, Westfriezen, wisten de Medemblikkers in een doelpuntrijk duel te zegevieren: 3-5.

Op een regenachtig Sportpark 't Krijt was het met name in de tweede helft vuurwerk waarin de doelpunten snel achter elkaar vielen. Westfriezen zal toen hebben nagedacht over de periode voor rust waarin Jim Broers de score opende en de thuisploeg nog een aantal goede kansen kreeg. Niels Koster zorgt er namens de gasten echter voor dat men met een gelijke stand gaat rusten.

De tweede helft is net tien minuten op gang als er twee mooie treffers vallen te noteren. Eerst schiet Jurre Woudenberg namens FC Medemblik van grote afstand raak, maar even later weet Chiel Steenman de stand weer in evenwicht te brengen. Twintig minuten voor tijd wordt het duel in kort tijdsbestek beslist door Jesse Wenners die op aangeven van Bijlstra de gasten opnieuw op voorsprong zet en nauwelijks drie minuten later nogmaals raak prikt. Wesley Mak doet nog even wat terug voor de ploeg van trainer Joep Groen, maar vlak voor tijd deelt Niels Koster de genadeklap uit door de 3-5 te maken.