HEERHUGOWAARD - FC Marlène heeft met het oog op komend seizoen opnieuw een ervaren versterking aan de selectie weten toe te voegen. Mohamed Darri (30) zal na de zomer het blauw-wit van de Heerhugowaardse eredivisionist gaan dragen.


Mo Darri komt over van het Hoornse Hovocubo. De technisch begaafde allrounder speelde tussen 2012 en 2014 ook al voor Hovocubo en kwam daarna uit voor ’t Knooppunt, het Belgische FT Antwerpen en HV/Veerhuys, om in 2019 terug te keren in Sporthal De Opgang. Nu verruilt hij die club dus voor “oude liefde” FC Marlène.

De Alkmaarder is naast de eveneens van Hovocubo teruggekeerde Amir Molkârâi de tweede versterking voor FC Marlène. Net als Molkârâi doorliep hij de jeugdopleiding van de Heerhugowaardse club en zijn terugkeer bij FC Marlène voelt dan ook als thuiskomen, zo legt hij uit.

Plezier
‘Ik ben op een punt gekomen dat plezier voor mij het allerbelangrijkste is al heb ik nog steeds de ambitie om prijzen te pakken. En waar kan dat beter dan bij de club waar het voor mij allemaal is begonnen en in mijn eigen regio. Ik heb eigenlijk maar heel kort gesproken met de nieuwe voorzitter Ruud Nolten, maar eigenlijk waren wij er heel snel uit. Het voelde direct goed. Ik ken de club, er staat een goede organisatie en een prima selectie, aldus de 36-voudig international.’

Mo Darri speelde met Molkârâi al drie jaar samen in Hoorn en kijkt er naar uit om dat ook in Heerhugowaard te doen. ‘Samen met Amir willen wij ook een voetbalschool opzetten voor zaaltalenten in de regio Heerhugowaard en Alkmaar, maar dat is nog toekomstmuziek. Ik heb altijd een klik gehad met Amir en kijk er naar uit om weer samen te spelen, al draait het niet alleen om ons, maar om het hele team. Gezamenlijk verwacht ik dat wij straks tot mooie dingen in staat zijn’.

‘Ik heb FC Marlène altijd ervaren als een club met een trouw publiek en het is aan ons als team om dat publiek te verwennen met mooi voetbal en prijzen, want dat verdienen zij.’