ZWAAG - Hovocubo heeft zaterdagavond de Noord-Hollandse derby tegen FC Marlène met ruim verschil gewonnen. Anders dan de uitslag doet vermoeden deden de Heerhugowaarders lang mee, maar hield een uitblinkende doelman Dave Stet de thuisploeg op de been met enkele cruciale reddingen. Hovocubo maakte vervolgens in de slotfase verschil: 5-1.


Stet blonk uit op de avond dat er voorafgaand aan de wedstrijd door beide clubs werd stilgestaan aan het overlijden van zijn moeder Trees Stet, niet alleen een trouwe supporter van haar zoon, maar tevens vrijwilligster bij FC Marlène, de club waar Stet ooit begon.

FC Marlène was zaterdagavond de ploeg die als eerste scoorde via Stefan Dol in de negende minuut. Appie Attahiri trok de stand binnen twee minuten weer gelijk. Daarna hielden beide ploegen elkaar lang in evenwicht. FC Marlène-keeper Barry de Wit moest enkele malen reddend in actie komen, maar zijn collega Dave Stet excelleert helemaal aan de overkant, door enkele malen de baluw-witten van het scoren af te houden. Nadat Soufian Charraoui de 2-1 maakt nemen de gasten nog meer risico wat Hovocubode ruimte geeft om naar een geflatteerde 5-1 uit te lopen via doelpunten van Mossaoui, Attahiri en Mellah.

Foto: Michel Bes Sportfotografie