HEERHUGOWAARD - FC Marlène heeft op de juiste wijze revanche genomen op Hovocubo nadat men vorige maand door strafschoppen werd uitgeschakeld in de beker. In competitieverband won de ploeg van coach Jeroen de Groot vrijdagavond met 6-4 van de Hoornse formatie.

Het was vooral de vraag hoe Hovocubo ervoor zou staan na een loodzwaar programma waarin vorige week nog Portugal werd aangedaan in de laatste zestien van de Champions League. Coach Sander van Dijk beschikt echter ook over een grote selectie en weet dat zijn ploeg na deze wedstrijd in ieder geval een paar weken de welverdiende rust zal krijgen.

Het duel in Heerhugowaard was er in het begin eentje van aftasten waarin beide ploegen mogelijkheden kregen. Nadat de ban werd gebroken door een afstanddscchot van Younes Daari die keeper Dave Stet verraste liet Hovocubo toch weer even zijn klasse zien. Via twee fraaie treffers van Ilias Bouzit, vorig seizoen nog in het blauw van FC Marlène spelend, en een doelpunt van Amin Amghar liepen de gasten uit naar 1-3, maar net zo mooi was het doelpunt van Stefan Dol dat de thuisploeg weer dichterbij bracht.

Na de rust startte FC Marlène vervolgens sterk en met een hernieuwde voorsprong na treffers van Mo Darri en opnieuw Younes Daari. Soufian Charraoui trok de stand weer gelijk. Met nog vijf minuten te spelen wist Amir Molkârâi op aangeven van Daari de 5-4 te maken. Met Charraoui als meevoetballende keeper probeerde Hovocubo het nog wel en kreeg het ook kansen, maar de paal en Barry de Wit stonden geluk in de weg waarna Jordy Cretier van grote afstand de bal in het lege doel schoot daarmee de zege in het prestigeduel zeker stellend.

Beide ploegen eindigen de eerste competitiefase zo met 28 punten. Deze punten zullen gehalveerd worden voor de tweede fase die na de winter van start gaat tussen de acht beste ploegen van de competitie. Vooralsnog mag men zich eerst richten op enkele vrije dagen waarna de internationals zch mogen laten gelden op het EK dat in januari in Nederland gespeeld gaat worden.

FC Marlène - Hovocubo 6-4 (2-3)

9. Younes Daari 1-0
10. Ilias Bouzit 1-1
12. Amin Amghar 1-2
16. Ilias Bouzit 1-3
19. Stefan Dol 2-3
23. Mo Darri 3-3
28. Younes Daari 4-3