ZWAAG - FC Eindhoven heeft zich ten koste van Hovocubo geplaatst voor de finale van de KNVB-beker. De Brabanders wonnen vrijdagavond in De Opgang te Zwaag met 1-3.

Het werd een boeiend gevecht tussen de twee beste ploegen van het land en beide finalisten van vorig jaar. De thuisploeg van coach Sander van Dijk nam in de eerste helft een voorsprong toen Attahiri na een fraaie combinatie met Tarifit de score opende. de 1-0 was tevens de ruststand.

In de tweede helft sloegen de gasten uit de lichtstad genadeloos toe door in vijf minuten driemaal te scoren via achtereenvolgens Boukhari, Van Houtum en Bouzambou.

FC Eindhoven speelt op vrijdag 7 april de finale in Topsportcentrum Rotterdam tegen eerstedivisionist ZVV Ede. Hovocubo kan zich richten op de competitie alwaar het snel revanche kan nemen op de Eindhovenaren want op 10 maart treffen beide ploegen elkaar weer in Zwaag.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie