AMSTERDAM – Hovocubo heeft afgelopen vrijdagavond de bekerfinale behaald. Dat gebeurde ten koste van ‘t Knooppunt. Met twee doelpunten was Faisel Mellah de gevierde man, 1-2.

Twee weken terug speelde Hovocubo ook op bezoek bij ‘t Knooppunt. Het competitietreffen eindigde toen in een 3-4 overwinning voor de Hoornse ploeg die in de eredivisie aan kop gaat. Afgelopen vrijdagavond won de ploeg opnieuw.

De eerste helft was een gelijkopgaande. De gevaarlijkste kansen waren echter voor ‘t Knooppunt, maar tot twee keer toe maakte Dave Stet een belangrijke redding op de doellijn. Na rust kwamen de Amsterdammers via Ismail Ouaddouh op een 1-0 voorsprong. Via Faisal Mellah boog Hovocubo de achterstand om. Nadat hij in de 32e minuut de stand gelijk had getrokken, wist hij drie minuten voor tijd na een dieptepass van Mats Velseboer de bal binnen te wippen, 1-2. ,,Er was vooral veel strijd. Niet heel hoogstaand voetbal” zei Dave Stet na afloop. ,,Uiteindelijk hebben wij wel terecht gewonnen” vond de doelman.

Het behalen van de finale zorgde na afloop logischerwijs voor een mooie sfeer. ,,Het is natuurlijk super om de finale te bereiken. In de kleedkamer was de sfeer ontspannen en uiteraard waren we allemaal blij met de winst”.

De bekerfinale wordt op goede vrijdag, 30 maart, gespeeld in het topsportcentrum in Almere.