HEERHUGOWAARD - Hovocubo heeft de Noord-Hollandse derby tegen FC Marlène met 1-5 gewonnen. In Heerhugowaard deed de thuisploeg een helft lang goed mee, maar uiteindelijk gaf de ervaring van Hovocubo, dat de laatste weken de vorm weer heeft te pakken, de doorslag. Hoogtepunt van de wedstrijd was een schitterende volley van Jordy Cretier die op magnifieke wijze scoorde tegen zijn voormalige ploeg.

De Heerhugowaarder, sinds dit seizoen in Hoornse dienst, deed het twee weken terug ook al eens in de bekerwedstrijd tegen ZVG Cagemax. Ook toen nam hij een corner in eenmaal op de slof. De wijze waarmee hij nu de sterk keepende Mika Spigt kansloos liet was zo mogelijk nog fraaier en betekende de 1-4 waramee het duel feitelijk beslist was.

Daarvoor en dan met name in de eerste helft, deden beide ploegen niet zoveel voor elkaar onder. De start van FC Marlène was veelbelovend met drie goede kansen voor Steije Kee en Floris Kemps, maar telkens lag Melvin Habets in de weg. De eveneens uit Heerhugowaard afkomstige doelman kreeg ditmaal de voorkeur boven Dave Stet en keepte een sterk duel. Hovocubo kwam ondertussen fortuinlijk op voorsprong toen een poging van Noureddine Oulad Ben Youssef via een Marlène-verdediger over Spigt in het doel verdween. De 0-2, een pegel van afstand van Abdessamad Attahiri was wat dat betreft veel fraaier. Toch bleef FC Marlène in de wedstrijd en omdat Hovocubo de zesde overtreding beging mocht Younes Daari kort voor rust van tien meter aanleggen voor de 1-2.

De hoop van de thuisploeg werd al snel na rust de grond ingeboord door Yoshua St. Juste die zich handig ontdeed van Kee en de 1-3 liet aantekenen. Het veel meer ervaren Hovocubo bleef vervolgens geconcentreerd, kon jubelen bij het al genoemde hoogtepunt van Cretier en in het slot deed nog een Heerhugowaarder zijn oude ploeg nog meer pijn toen Mats Velseboer de eindstand op 1-5 bepaalde.

Hovocubo blijft zodoende tweede in de kampioenspoule en gaat volgende week op bezoek bij FCK De Hommel. FC Marlène (7e) dat graag de zesde plaats wil bereiken speelt volgende week een cruciale wedstrijd op bezoek bij de huidige nummer zes, ZVV Eindhoven.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie