HOORN/ROERMOND - Tijdens de zesde speelronde van de Eredivisie Zaalvoetbal hebben zowel HV/Veerhuys als Hovocubo de volle buit gepakt.


HV/Veerhuys speelde de frustratie van de 0-6 nederlaag van een week eerder van zich af in het thuisduel tegen ZVV Eindhoven. De ploeg van Najib Taki was heer en meester en hadden de Brabanders al bij rust op een comfortabele 3-0 achterstand gezet door treffers van Jorg Ooievaar (2) en Jesse Koeman. Vlak voor tijd deden de gasten via Souidi nog wel wat terug: 3-1. HV/Veerhuys staat op de achtste plaats en gaat komende vrijdag op bezoek bij AGOVV in Apeldoorn.

Hovocubo heeft kort voor de Europese trip naar Malta de ongeslagen status em koppositie behouden door het uitduel bij Tigers Roermond met 1-6 te winnen. De ploeg van Sander van Dijk stond bij rust al op een ruime 0-3 voorsprong.

Komende week speelt de regerend landskampioen in de Main Round van de Champions League. Op Malta treft men achtereenvolgens titelhouder Barcelona (woensdag), thuisclub Luxol St. Andres (donderdag) en het Sloveense Futsal Dobovec (zaterdag).