HOORN – Sinds haar rentree als tennisster speelde Marrit Boonstra twee toernooien waarin ze direct succes behaalde. Ook het derde evenement, het Boekweit/Olie Tennis Toernooi, leverde een finaleplek op. Daarin boekte ze een zeer overtuigende winst. Bij de heren greep Justin Eleveld de zege.

Zo’n vier jaar geleden nam Marrit Boonstra afstand van de tennissport, maar de keuze om terug te keren bleek een juiste. ‘Ik speelde tegen mijn tegenstander en mijzelf, nu speel ik weer gewoon tegen één iemand’, zei de winnares van vier sterren Nationaal Ranglijst Toernooi (onderdeel van het Boekweit/Olie Tennis Toernooi). ‘Ik denk niet dat ik een finale eerder zo snel heb gewonnen.’

Ongeveer 45 minuten bleken voldoende voor Marrit Boonstra om het dames enkelspel te winnen. Tegen Joany Pontjodikromo wist Boonstra in twee sets (6-0, 6-0) de zege overtuigend naar zich toe te trekken. ‘Het is een vriendin van mij, en zo’n finale is voor beiden niet leuk. Natuurlijk win ik liever met een mooie partij, maar dat neemt niet weg dat ik er blij mee ben’, vervolgt de winnares. Na haar terugkeer speelde de speelster van T.C. Amstelpark Gold Star Tenn drie toernooien. De eerste werd gewonnen, in de tweede verloor ze in de finale en ook in Hoorn werd er dus gezegevierd. ‘Ik geniet weer.’

De finalisten van het dames enkelspel, Boonstra en Pontjodikromo, stonden in de dubbelfinale naast elkaar. Tegen het duo Donnaroza Gouvernante/Perla Nieuwboer wonnen zij in drie sets (1-6, 6-3, 7-5).

Nieuwe winnaar
Waar de enkelfinale bij de dames weinig spanning kende maakten de heren er een interessante strijd van. Bart de Gier was op papier de favoriet, maar de winnaar van vorig jaar werd geklopt door Justin Eleveld. Die speler verraste afgelopen zaterdag al door de als eerst geplaatste Jasper Smit met een nederlaag naar huis te sturen, en wist ook in de finale zijn kwaliteit te laten zien.

In de eerste set, die lange tijd gelijk opging, trok Eleveld uit Hengelo de winst (4-6) naar zich toe. Ook in set 2 deed hij dit. Na een 1-1 stand in games liep hij uit, en nadat de Gier er 2-3 van maakte besliste Eleveld het duel (2-6). Door het resultaat werd de winnaar van vorig jaar verslagen.

Net zoals in het enkelspel ging Bart de Gier ook in de dubbelfinale onderuit. In een prachtige wedstrijd verloor De Gier samen met Sidney de Boer van het duo Armadatus Admiraal/Yannick Verwater (6-1,7-6).

Tevreden
Nadat hij na de enkelfinale zowel Eleveld als De Gier feliciteerde met hun knappe prestatie trok Onno Noordegraaf zich even terug in de schaduw van het tennispark. ‘Ik ben heel tevreden over de sterkte, het verloop en natuurlijk het weer. Sinds jaren hebben we een droog toernooi. Het is een geslaagde week.’

Kijk hier voor alle uitslagen.