HOORN - Always Forward heeft zijn eerste overwinning in de tweede klasse binnen. Na twee gelijke spelen toonde de Hoornse promovendus in het thuisduel tegen OSV het nodige karakter door twee keer van een achterstand terug te komen om uiteindelijk de volle buit te pakken: 4-3.

Het was een morele opsteker voor de ploeg na het vertrek van Ivo Rottiné als trainer. Inmiddels maakte men in Hoorn bekend dat voormalig prof Maikel van der Werff de honneurs gaat waarnemen en dat ook diens vader Rob op de weg terug is na een bacteriële infectie die hem lang in het ziekenhuis hield.

Toch kende de Hoornse ploeg een moeizame start tegen de Oostzaners die via doelpunten van Noordenbos en Fraser binnen twintig minuten op 0-2 kwamen. Kevin van Gasteren herstelde de orde met twee treffers, maar op slag van rust zorgde Klaver voor een hernieuwde voorsprong voor OSV: 2-3.

Na de pauze ging Always Forward vol op de aanval en uiteindelijk was het de van een schorsing teruggekeerde Lorenzo Ebecilio die de stand weer in evenwicht bracht. Uiteindelijk pakte men zelfs de volle buit toen Mirko Boukens in de blessuretijd de 4-3 liet aantekenen.

Met vijf uit drie draait Always Forward zodoende prima mee in de tweede klasse en gaat het komende zaterdag op bezoek bij Wartburgia.