ETTEN-LEUR/AMSTERDAM – Het seizoen zit er op voor de eerste teams van Disnierats. Een seizoen dat een teleurstellend einde kende. Beide teams gingen onderuit.

Tanaka – Disnierats dames 7-3
In het uitduel tegen Tanaka had Disnierats vier punten nodig om de derde plek te bemachtigen. ‘Helaas is dit niet gelukt’, zei Nicole van der Ark. Tessa Margaroli wist heel knap al haar partijen te winnen. Annelies Mannak en Van der Ark konden helaas niet bijdragen om het vierde punt te pakken. ‘Erg jammer want Annelies verloor er één in een vijf setter en ik zelfs tweemaal maal in vijven.’

Het duel eindigde in 7-3. Hierdoor zijn de dames geëindigd op de vierde plek en spelen volgend seizoen weer keurig in de Eerste Divisie.

US – Disnierats heren 9-1
In theorie konden de heren van Disnierats de titel nog pakken. Daarvoor moest het met 1-9 winnen bij directe concurrent en koploper US. Het tegenovergestelde gebeurde, de heren verloren met 9-1.

Bek beet het spits af en begon tegen de kopman van US, Hendriks die pas 1 wedstrijd had verloren. Bek speelde een hele puike wedstrijd en won knap in vier sets. Daarna nam Heijnis het op tegen Dekkers. Heijnis had duidelijk niet zijn dag niet en verloor met 3-0. Daarna moest Gerritse tegen Kret. In de eerste game kreeg Gerritse dusdanig veel last van zijn elleboog dat het zinloos was om door te spelen. Na een 2-0 achterstand gaf Gerritse op waarna later bleek met een golfers elleboog. Door de opgave van Gerritse was US 1 kampioen.

Dat de heren uit Hoorn niet meer de motivatie konden opbrengen was heel goed te merken. ‘Vooral omdat zij nog volle bak doorgingen’, zei Marco Gerritse. Uiteindelijk wisten de heren uit Hoorn nog drie games te winnen maar daar bleef het dan ook bij waardoor de einduitslag 9-1 op de borden verscheen. ‘ Toch wel een teleurstellend einde van een goed seizoen.’