ALMERE – Nadat de eerste drie competitiewedstrijden werden gewonnen leed ADOS in de laatste wedstrijd van 2018 het eerste puntverlies. In de laatste tien minuten kon EKVA uitlopen en uiteindelijk ook winnen, 17-12.

In Almere was het begin voor EKVA en kwam het heel snel met 2-0 voor. ‘Wij kwamen hierna goed terug en hebben vervolgens de hele tijd aan de goede kant van de score gestaan’, zei Pieter Schaap. Meer als twee doelpunten voor kon ADOS niet komen en zodoende werd er met 7-8 gerust. ‘De eerste helft was leuk om te zien omdat het veel op en neer ging. Ik vond dat we verdedigend een goede eerste helft hebben gespeeld door maar zeven doelpunten tegen te krijgen waarvan ook nog twee strafworpen.’

In de rust probeerde ADOS om een en ander iets anders te zetten, maar het duurde tot de twaalfde minuut totdat EKVA gelijkt maakte. De Hoornse ploeg kon via Chantal Hulstede nog voor de laatste keer voor komen in de wedstrijd. Met nog een minuut of tien te gaan verspeelde ADOS de wedstrijd en liep EKVA makkelijk uit naar 17-10. De twee doelpunten die de gasten daarna nog maakten konden de spanning niet meer terugbrengen.

‘Het was een wedstrijd waarin het vaak net niet was. En waarbij EKVA bij kon blijven en met scherp ging schieten in de laatste tien minuten’, vervolgde Schaap. ‘We blijven bovenin staan dus ons doel voor de kerst is bereikt, maar we moeten in 2019 vol aan de bak om bovenin te blijven staan.’