ZWAAG - Hovocubo is het nieuwe zaalvoetbalseizoen begonnen met winst in de strijd om de Supercup. De landskampioen en bekerwinnaar van coach Sander van Dijk wist vrijdagavond met 2-1 te winnen van FC Eindhoven.

Het duel met de Brabanders was niet van een heel hoogstaand niveau, maar werd dus wel gewonnen door de Noord-Hollanders. Tijdens de eerste Supercup in drie jaar moesten zowel Hovocubo als FC Eindhoven het doen zonder een aantal belangrijke spelers. Drie sterkmakers die de onderlinge wedstrijden van vorig seizoen zoveel kleur gaven, zoals Soufian Charraoui, Karim Mossaoui van Hovocubo en Said Bouzambou (FC Eindhoven) waren er niet bij.

De gasten uit Eindhoven openden voor rust de score via Dennis van der Eijnden die bij een snelle uitbraak keeper Dave Stet wist te verschalken. Lang stond de voorsprong van FC Eindhoven niet op het scorebord want een minuut later knalde Iliass Bouzit de gelijkmaker hard achter international Manuel Kuijk.

Na de pauze was Hovocubo de betere ploeg en na vijf minuten kwam men ook op voorsprong via nieuwkomer Oualid Tarifit die bij de tweede paal de 2-1 binnen werkte. Hovocubo bleef vervolgens op de been, zelfs in de slotfase toen FC Eindhoven nog even flink aandrong.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie