HOORN - In de Eredivisie zaalvoetbal is Hovocubo tegen de eerste nederlaag van het seizoen opgelopen. De ploeg van coach Sander van Dijk verloor op bezoek bij FCK De Hommel met 4-3. Stadsgenoot HV/Veerhuys deed wel goede zaken door BE '79 met 3-2 te verslaan.


Het moest een keer gebeuren en deze zondag was het dan zo ver. Na een lange ongeslagen reeks moest Hovocubo er bij FCK De Hommel aan geloven. Het drukke programma in zowel Nederland als Europees alsmede het feit dat een groot del van de selectie ook enkele malen bij Oranje heeft gespeeld speelde de vermoeide ploeg van coach Van Dijk parten.

De eerste nederlaag van het seizoen heeft verder geen consequenties. Hovocubo staat samen met FC Eindhoven nog steeds aan kop al komt ook FC Marlène dichtbij. Zoals bekend vallen alle beslissingen pas na de winterstop als de beste acht ploegen van de competitie elkaar gaan bestrijden.

Bij die acht ploegen wil ook HV/Veerhuys horen en de ploeg van Najib Taki deed wat dat betreft goede zaken. Zondag werd BE '79 met 3-2 verslagen na een 2-2 ruststand. Nigel Wijdenbosch die later geblesseerd zou uitvallen (schouder uit de kom)opende de score en vlak voor rust zorgde Jeffrey de Moel voor de 2-2. De winnende goal kwam op naam van Hoessein Jabir.