HAARLEM – SG West-Friesland hervatte de competitie na de winterstop met een uitwedstrijd in Haarlem. Na afloop konden beide partijen vrede hebben met de 3-3, al mocht de Hoornse formatie misschien aanspraak maken op de overwinning

Sg Wf was de verplichte rustpauze goed doorgekomen. Er was goed getraind en op 29 december werd er nog deelgenomen aan een toernooi bij PSV in Eindhoven. Daar werd geoefend tegen hoger geklasseerde teams. ‘Dit was niet alleen leerzaam,maar ook nuttig om in het ritme te blijven.
Aangezien de ploeg wil doorbouwen konden er andere spelsystemen beoefend worden, maar dat kwam er tegen DWT nog niet geheel uit’, zei Ron Schoenmaker. ‘Ik wil bij de spelhervattingen een snellere omschakeling en meer variatie in de aanval, maar in de eerste twee perioden was het allemaal nog wat gezapig.’

Weliswaar werd een 1-0 achterstand omgebogen naar een 1-2 voorsprong middels goals van Bas Roozenkrans en Edwin Vlaar, maar SG West-Friesland kon daarna niet doordrukken en zo al vroegtijdig de wedstrijd beslissen. De Haarlemmers waren in de aanval te onmachtig en de gasten te slordig. Zo bleven de teams aan elkaar gewaagd en was het de thuisploeg die halverwege met 3-2 leidde. En hoewel het spel niet goed was van beide ploegen, vergoedde de spanning veel.

Roozenkrans schoot zijn team naast DWT en kregen de vele toeschouwers een zinderend slot te zien. Sven van Schie leek uit een overtal de winnende treffer te scoren, maar zijn intik bal kwam via de paal weer terug in het veld. SG WF kreeg nog een paar kansen middels afstandsschoten, maar deze waren allen te onzorgvuldig. Met een gelijkspel tot gevolg. Iets waar beide teams uiteindelijk vrede mee konden hebben.