UTRECHT – Zwaluwen’30 kon afgelopen zaterdagmiddag op tijd terug naar Hoorn. Het uitduel tegen DHSC werd na een uur spelen gestaakt door de scheidsrechter die zich bedreigd voelde. Het gebeurde bij een stand van 0-1.

In Utrecht kwam Zwaluwen’30 voor rust op voorsprong. Het was Gani Meholli die vanaf de rand van de zestien meter uit de draai scoorde. Direct na rust werd er door Mukhtar Suleiman een kans gemist. De vleugelspeler kwam door een fout in de verdediging in scoringspositie, maar schoot tegen de doelman op.

Vijf minuten na rust ging een bal richting het strafschopgebied waar Tim Elmers zijn doel uit kwam en de bal onderschepte boven het hoofd van zijn tegenstander. De scheidsrechter was van mening dat dit onreglementair was en gaf een strafschop aan DHSC. Suleiman, die voor voor rust al geel kreeg wegens praten, leverde commentaar en moest dit bekopen met een tweede gele kaart en dus rood.

Volgens de scheidsrechter werd er op dat moment door iemand commentaar geleverd waarna scheidsrechter Danny Korbee het duel staakte en ook niet meer verder wilde. Het betekende dat Zwaluwen'30 eerder naar huis kon en op een andere dag weer terug kan naar Utrecht. Dan zal het duel worden hervat met 51 minuten op de klok en een penalty voor de thuisploeg.