APELDOORN – Hovocubo is op overtuigende wijze begonnen aan de play-offs. De Hoornse ploeg won het eerste duel van Futsal Apeldoorn met klinkende cijfers, 2-6.

‘Dit is een perfect begin. In grote lijnen hadden we dit verwacht. Dit geeft veel vertrouwen’, zei Sander van Dijk na afloop. ‘Hier winnen is niet heel veel ploegen gegeven. Daarnaast gaat het nu om het echie dus je moet er nu staan. Als je er nu staat en overtuigend wint dan stemt het mij tevreden. Het is ook goed voor het vertrouwen van de ploeg.’

In Apeldoorn begon Futsal Apeldoorn zoals verwacht. ‘In de eerste tien minuten zouden zij rennen en vliegen. Daarna zijn we aan ons spel toegekomen’, vervolgde Van Dijk. Hovocubo was sterker en dat kwam ook in de tussenstand tot uiting. Nadat Kevin Tromp de score had geopend werd de score via Faisel Mellah en Karim Mossaoui verder opgevoerd. Mo Bouraarassi deed nog voor de pauze iets terug. ‘Het had ook 2-5 of 2-6 kunnen zijn. We hadden het verschil groter kunnen maken. Over de hele wedstrijd gezien waren we op eerste zes, zeven minuten na dominant.’

Na rust begon Apeldoorn gretiger en kreeg het ook kansen. Eén daarvan werd gepareerd door Dave Stet waarna Hovocubo in de omschakeling de 1-4 maakte. Het bleek de ommekeer. ‘Want toen begonnen we makkelijker te voetballen en dan is het voor hen lastig om ons onder druk te zetten’, vervolgde de coach. Met een rake tien meter trap scoorde Mats Velseboer en, nadat Bouraarassi doel trof bepaalde Karim Mossaoui de eindstand op 2-6. ‘Als je ziet met welke overtuiging we gespeeld hebben denk ik dat we ook de tweede wedstrijd tot een goed einde kunnen brengen.’

Futsal Apeldoorn – Hovocubo 2-6 (1-3)
0-1 Kevin Tromp, 0-2 Faisel Mellah, 0-3 Karim Mossaoui, 1-3 Mo Bouraarassi, 1-4 eigen doelpunt, 1-5 Mats Velseboer, 2-5 Mo Bouraarassi, 2-6 Karim Mossaoui.