HOORN - In het KNVB-bekertoernooi voor amateurs heeft Zwaluwen '30 de volgende ronde weten te bereiken. Dat ging niet op voor Always Forward dat in eigen huis na een lange strafschoppenserie werd uitgeschakeld door Alkmaarsche Boys. Hollandia komt dinsdag nog in actie.


Zwaluwen '30 speelde een uitwedstrijd bij vierdeklasser De Foresters in Heiloo en wist daar na de rust het verschil te maken ondanks het feit dat men het laatste half uur met een man minder speelde na een tweede gele kaart voor Thom Nelen. Samet cetin en Leon Schipper zorgden uiteindelijk voor de doelpunten voor de ploeg van trainer Richard Bulterman: 0-2

Het duel tussen derdeklasser Always Forward en vierdeklasser Alkmaarsche Boys leverde de nodige sensatie op. De Hoornse ploeg leek op weg naar de volgende ronde toen het een 3-1 voorsprong nam, maar Alkmaarsche Boys knokte zich terug naar 3-3 waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Die beslissing viel pas bij de 25e penalty en viel uit in het voordeel van de Alkmaarders (10-11).

Hollandia had afgelopen weekend nog competitieverplichtingen en speelt dinsdagavond in het bekertoernooi als men in eigen huis Purmersteijn ontvangt.