HILVERSUM – Afgelopen zaterdag begonnen de heren en dames van Disnierats aan de voorjaarscompetitie. Beide teams mochten op bezoek bij Hilversum. De dames gingen onderuit, terwijl de heren gelijk speelden.

Hilversum – Disnierats dames 6-4
De 6-4 nederlaag die de dames van Disnierats leden was een zwaar bevochten uitslag. ‘Maar liefst zeven wedstrijden werden in vijf games gespeeld waarvan er vier naar de tegenstander gingen’, aldus Nicole van der Ark.

Van der Ark begon niet goed en had duidelijk last van opstart problemen in de eerste wedstrijd. Later herstelde ze zich gelukkig en wist een partij in vijven te pakken en helaas de laatste partij nipt in vijven te verliezen met 12-10 in de vijfde game. Tessa Margaroli begon beter en won haar eerste twee wedstrijden waarbij vooral de tweede wedstrijd een zwaar gevecht was, maar werd binnen gesleept. De laatste wedstrijd ging ook in vijven verloren. Annelies Mannak speelde twee wedstrijden erg goed, maar kwam in twee vijfsetters net te kort. De andere partij werd ruim verloren. Met de dubbel moesten Margaroli en Van der Ark ook weer even inkomen maar keurig op tijd ging hun altijd sterke dubbel weer draaien en wonnen zij deze ook in vijf games. ‘Het was een lange middag/avond’, aldus Van der Ark die niet helemaal tevreden kon zijn met het resultaat.

Hilversum (4) – Disnierats heren 5-5
Ook de heren van Disnierats namen het op tegen Hilversum. Met Michel Laroo als nieuwste aanwinst begon de ploeg vol goede moed. Gerritse kampte weliswaar met een lichte blessure maar dat mocht de pret niet drukken. Ook waren er weer een paar supporters mee en de dames speelden in Hilversum. Alle ingrediënten waren dus aanwezig om er een geslaagde middag van de maken.

Echter bleek de dag een stuk zwaarder dan vooraf werd gedacht. De heren keken in een mum van tijd aan tegen een 3-0 achterstand. Zowel Bek, Laroo als Gerritse verloren hun eerste partij tegen de promovendus uit de derde divisie. Hier hadden de heren niet op gerekend en moesten behoorlijk schakelen om de schade vanmiddag beperkt te houden. Het dubbel ging eenvoudig naar de heren uit Hoorn. Dat gaf de heren weer moed maar Bek verloor. Gerritse won relatief eenvoudig waarna Laroo na een goede en spannende wedstrijd, met 11-9 in de vijfde set verloor. Na de 5-2 tussenstand won Gerritse in een miraculeuze wedstrijd en wisten ook Bek en Laroo te zegevieren waardoor het eindigde in een gelijkspel. ‘Al met al een ietwat teleurstellende uitslag, maar gezien het verloop van de wedstrijd zijn we toch tevreden met het resultaat’, aldus Marco Gerritse.