HOORN – Zowel de heren als de dames van Disnierats konden de koplopers van hun competitie geen pijn doen. De heren verloren afgetekend van De Toekomst, terwijl de dames er niet in slaagden om Tanaka van het kampioenschap te houden.

Disnierats heren – De Toekomst 1-9
Daar waar de heren uit Hoorn vorig jaar in eigen huis nog wonnen van het team uit Lochem, bleek afgelopen zaterdag dat de rollen omgedraaid waren. Met een 1-9 nederlaag gingen de heren uit Hoorn hard onderuit. Door de afwezigheid van Sjoerd Bek was Marco Gerritse ondanks zijn blessure genoodzaakt te spelen. Stefan Heijnis beet het spits af, maar verloor. Nadat ook Michel Laroo verloor pakte Gerritse een punt voor Disnierats. Het bleek echter het enige punt. Het dubbel van Laroo en Heijnis was weinig succesvol, waarna Laroo, Heijnis en Gerritse verloor. Zo kwam de stand op 1-6. Met name de zevende wedstrijd kon een thriller worden genoemd. In de vijfde en beslissende game moest Gerritse acht net-, en randballen verwerken. Hij verloor deze ongelukkig met 18-16.

Ook de wedstrijden die normaliter een zekerheid zijn werden verloren, zo ook die van Laroo doe het niet meer kon opbrengen tegen Emine Ernst, die een slimme partij speelde waardoor ook deze werd verloren. Heijnis, die ook nog steeds niet volledig hersteld bleek te zijn van zijn blessure, moest het in vijf sets afleggen tegen Carelse waarbij Carelse ook deze wedstrijd de nodige net- en randballen mee had. Gerritse: ‘Het is uiteindelijk een erg teleurstellende uitslag welke verder geen consequenties heeft.’

Disnierats dames – Tanaka 3-7
De dames van Disnierats hebben Tanaka niet van de titel af kunnen houden. De gasten uit Etten-Leur hadden nog zes punten nodig om de titel binnen te slepen. ‘Een zware strijd werd geleverd, want ook voor Disnierats was elk punt belangrijk om de tweede plaats te bemachtigen. Tegen Tanaka kon Disnierats opnieuw niet beschikken over Tessa Margaroli.

De Hoornse tafeltennisploeg kwam op 0-5 achterstand waarvan er drie partijen in vijf games naar de gasten gingen. Nicole van der Ark wist daarna nog even het kampioenschap voor Tanaka uit te stellen door te winnen van een verdedigster waar ze nog nooit van had gewonnen. ‘Helaas bracht dit geen kentering in de wedstrijd, want het volgende punt ging weer naar Tanaka en zij werden terecht kampioen’, aldus Van der Ark.

Annelies Mannak wist nog heel knap in een spannende vijfsetter een punt te halen en Van der Ark sleepte ook haar laatste wedstrijd binnen wat de eindstand op 3-7 bracht. ‘Volgende week moet na de laatste wedstrijd blijken of een promotiewedstrijd naar de Eredivisie in het vooruitzicht ligt.’ Disnierats sluit de reguliere competitie komend weekend af met een uitwedstrijd tegen het Utrechtse SVE.