HOORN De heren en dames van Disnierats beleefden een prettig weekend. Beide teams wisten een overwinning te boeken en zo de punten in Hoorn te houden.

Disnierats heren – Bit.nl 8-2
Zaterdag stond Bit.nl op het programma voor de heren 1 van TTV Disnierats. Op papier een sterke tegenstander met Van der Heijden, Laroo, Loeven en Van Raadshoven. Bek begon tegen Van Raadshoven en speelde een prima wedstrijd, maar kwam net tekort. Gerritse won eenvoudig van Loeven. Heijnis speelde vervolgens en goede wedstrijd, maar tegenstander Van der Heijden bleek uiteindelijk te sterk.

Het dubbel leverde een mooie wedstrijd op die door de heren uit Hoorn werden gewonnen waardoor de tussenstand op 2-2 kwam. Na het dubbel won Gerritse met 3-1 van Van Raadshoven waarna de heren in een goede flow kwamen. Bek leverde een goede prestatie door in een spannende vijfsetter Van der Heijden te verslaan. Ook Heijnis troefde Loeven af waarna Gerritse eenvoudig met 3-0 van kopman Van der Heijden won. De thuisploeg liet vervolgens geen steken meer vallen en won uiteindelijk met 8-2.

Disnierats dames – Emmen 7-3
Tegen Emmen kwamen de dames van Disnierats wat stroef op gang. Na verliespartijen van zowel Nicole van der Ark als Annelies Mannak (beiden in vijf games) keek de Hoornse tafeltennisploeg tegen een 0-2 achterstand aan. Daarna won Tesse Margaroli. Doordat de dubbel ook werd gewonnen was de achterstand weggepoetst.

Emmen wist hierna opnieuw op voorsprong te komen, echter won Disnierats daarna vijf wedstrijden op rij. ‘Het waren spannende wedstrijden, vijf wedstrijden werden in vijf games gespeeld waarvan er drie door ons werden gewonnen’, zei Nicole van der Ark na afloop. ‘We staan nu nog steeds op de derde plek want concurrenten deBoer Taverzo en Treffers hebben ook beiden met 7-3 gewonnen.’